I ettermiddag venter Tynset på bortebane for Verdals fotballherrer.

Selv om hjemmelaget også spiller litt på bortebane i og med at kampen går i Os, så vil ikke kaptein Nordvoll ha en gjentagelse av cupfadesen mot Kvik.

–Nei, det var sørgelige greier. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men vi har ikke «påskrudd» i det hele tatt da kampen startet. Det gjaldt flere av oss, og slik kan vi ikke ha det i seriekampene.

For både kapteinen og unggutten Deyszin mener Verdal er godt forberedt til seriestarten. Laget har fått trent godt, og både bein og armer har blitt sterkere gjennom mange styrkeøkter gjennom vinteren.

Deyzin Abdulla hadde sågar en måned på trening sammen med LFK, men 18-åringen valgte til slutt å takke nei til tilbudet fra OBOS-ligaklubben.

–Jeg følte rett og slett at jeg ikke var moden nok og at det var litt tidlig for meg. Samtidig går jeg siste året på service og samferdsel, og jeg har lyst til å gjøre det ferdig på en skikkelig måte.

Samtidig innrømmer han at det gode miljøet i Verdal hadde sitt å si for avslaget til LFK i denne omgang. I tillegg tror han selv at han vil ha godt av å få jevnlig med spilletid for å utvikle seg videre.

Der får 18-åring støtte fra kapteinen. Hasse tror det var et fornuftig valg å bli et år til i moderklubben. Spiller du bra blir du lagt merke til fra lag høyere opp i divisjonssystemet uansett, mener han.

Bedre lag i år

I så måte er det jo bare å vise til tidligere lagkamerat Horenus Taddese. Han er jo allerede på radaren til Rosenborg, og fortsetter storspillet denne sesongen så er det ikke sikkert Horenus blir gammel i LFK-drakta.

Både Hasse og Deyzin mener verdalslaget er et bedre lag år, og det må de sikkert også være. Det blir helt sikkert en jevn serie, hvor det er vanskelig å spå hvem som blir med i toppen helt inn.

Nå må du skjerpe deg fra start mot Tynset, sier kaptein Hasse Nordvoll og tar et vennskapelig nakketak på talentfulle Deyzin Abdulla. Foto: Erlend Aune

Guttene er mer optimistisk enn trener Austad, og som Deyzin sier optimistisk:

–Vi skal bli blant de tre beste lagene.

Det betyr at Hasse minst må levere like mange scoringer som sine 13 nettkjenninger i fjorårets sesong.

–Vi har altfor ineffektive i fjor. En ting er at jeg må prøve å score like mange som i fjor, men flere på laget må også melde seg på, sier 31-åringen.

Vi spør om 15 scoringer kan være en målsetting på linje med det som Robert Stene har satt seg.

Hasse nikker bekreftende, og får hjelp fra en offensiv høyreback på andre siden av bordet.

- Jeg skal sørge for sju til åtte assist. Da har du kommet halvveis i hvert fall, sier Deyzin og gliser.

Bakover er duoen sikker på at Verdal vil være like gjerrig som i fjor. Ola Rygg er nok helt sikkert blant divisjonens beste keepere, og høyreback Deyzin er klar på at frostingen har tilført laget mye.

- Ola er veldig flink til å dirigere, og det har i hvert fall hjulpet meg mye. Det er tydelig at han kommer fra et høyere nivå.

Nå starter uansett alvoret for verdalingen. Nytt av året er at denne sesongen kan du følge kampene gjennom levende bilder via våre nettsider.

Dagens kamp mot Tynset kan du se på www.innherred.no fra klokka 16.