Femteklassingene Dina Strøm Hugues og Henrik Winje fra Ekne jublet sammen med resten av klassen da seieren var et faktum. Begge er enige om at det blir mer sjakkspilling fremover.

– Alt er artig med sjakk, smiler Dina som har spilt litt sjakk fra før.

– Det var utrolig artig å vinne, men det aller beste med sjakken er at det er noe vi gjør sammen, sier Henrik.

To tusen deltakere

Sjakk5ern var en konkurranse for femteklassinger i hele Trøndelag, arrangert av Norges Sjakkforbund.

– Vi gratulerer Ekne skole fra Levanger med seieren og synes det er utrolig morsomt at nesten 2000 trøndere har vært med på denne konkurransen, sier generalsekretær Geir Nesheim i Norges Sjakkforbund

Fra desember til februar fikk alle femteklassene i Trøndelag tilbud om sjakkutstyr og opplæring, og så møttes klassene til distriktsfinaler før alt kulminerte i en fylkesfinale lørdag 14. april.

Ny Magnus Carlsen fra Levanger

– Ekne skole gjorde en sterk innsats i konkurransen og har vært ivrige hele veien. Kanskje den neste Magnus Carlsen kommer nettopp fra Levanger, sier visepresident i Norges Sjakkforbund, Vibeke Ekeland Grønn.

Det morsomme med sjakk, fremhever presidenten, er at alle kan delta.

– Alder, kjønn, religion, funksjonshemming eller språk spiller ingen rolle. Kun gode trekk, sier hun.

Sjakk5erns samarbeidspartner New Nordic var til stedet under mesterskapet med stand, handouts, t-skjorter til spillerne osv. County manager Therese W. Foldvik sier:

– Vi støtter sjakk fordi sjakk er så bra for unge mennesker i læresituasjonen. Oppslutningen om Sjakk5ern i Trøndelag har gått over våre forventninger, og finalen i dag var en flott opplevelse.

Resultater:1. Ekne skole, Levanger2. Hovin skole, Melhus3. Høylandet skole, Høylandet

4-7 i alfabetisk rekkefølge:Lånke skole, StjørdalRøra skole, InnerøySveberg skole, MalvikÅset skole, Åfjord