Ekne skole til topps i stor sjakkturnering

Kanskje den neste Magnus Carlsen kommer nettopp fra Levanger, sier visepresident i sjakkforbundet, Vibeke Ekeland Grønn.

Seier Henrik Winje og Dina Strøm Hugues var strålende fornøyd etter å ha gått til topps med vennene sine i sjakkturneringen.  Foto: Norges Sjakkforbund

Sport

Femteklassingene Dina Strøm Hugues og Henrik Winje fra Ekne jublet sammen med resten av klassen da seieren var et faktum. Begge er enige om at det blir mer sjakkspilling fremover.

– Alt er artig med sjakk, smiler Dina som har spilt litt sjakk fra før.

– Det var utrolig artig å vinne, men det aller beste med sjakken er at det er noe vi gjør sammen, sier Henrik.

To tusen deltakere

Sjakk5ern var en konkurranse for femteklassinger i hele Trøndelag, arrangert av Norges Sjakkforbund.

– Vi gratulerer Ekne skole fra Levanger med seieren og synes det er utrolig morsomt at nesten 2000 trøndere har vært med på denne konkurransen, sier generalsekretær Geir Nesheim i Norges Sjakkforbund

Fra desember til februar fikk alle femteklassene i Trøndelag tilbud om sjakkutstyr og opplæring, og så møttes klassene til distriktsfinaler før alt kulminerte i en fylkesfinale lørdag 14. april.

Ny Magnus Carlsen fra Levanger

– Ekne skole gjorde en sterk innsats i konkurransen og har vært ivrige hele veien. Kanskje den neste Magnus Carlsen kommer nettopp fra Levanger, sier visepresident i Norges Sjakkforbund, Vibeke Ekeland Grønn.

Det morsomme med sjakk, fremhever presidenten, er at alle kan delta.

– Alder, kjønn, religion, funksjonshemming eller språk spiller ingen rolle. Kun gode trekk, sier hun.

Sjakk5erns samarbeidspartner New Nordic var til stedet under mesterskapet med stand, handouts, t-skjorter til spillerne osv. County manager Therese W. Foldvik sier:

– Vi støtter sjakk fordi sjakk er så bra for unge mennesker i læresituasjonen. Oppslutningen om Sjakk5ern i Trøndelag har gått over våre forventninger, og finalen i dag var en flott opplevelse.

Resultater:
1. Ekne skole, Levanger
2. Hovin skole, Melhus
3. Høylandet skole, Høylandet

4-7 i alfabetisk rekkefølge:
Lånke skole, Stjørdal
Røra skole, Innerøy
Sveberg skole, Malvik
Åset skole, Åfjord