Det er ikke bestandig det hjelper å være snill og grei i fotball, men jeg må si jeg hadde litt medlidenhet med Roger Naustan og hans gutter søndag kveld.

LFK-treneren oppfatter jeg som en hyggelig kar som vil det beste for alle, og slik er kanskje de fleste fra Åfjord?

Men det hjalp ikke på Sandnes stadion søndag kveld.

«Hell i spill og uhell i kjærlighet» er det noe som heter. Mye kan tyde på at Roger Naustan har det godt på hjemmebane i Trondheim, for det har ikke helt villet seg på fotballbanen – riktig enda.

Men etter å ha sett andre omgang mot Sandnes Ulf, så ga det meg en viss tro på at prosjekt 4-3-3 kan ha en framtid på Moan.

Nå er ikke veien lenger enn at første omgang sa meg det motsatte, men du skal tygge litt på denne tanken:

Sandnes Ulf leder for tiden OBOS-ligaen med ni poeng. I motsatt ende ligger LFK med sitt fattige ett. Det virket ikke slik det siste kvarteret søndag kveld.

De lysblå beinet ballen unna – til tider i panikk, for å holde aggressive trøndere unna. Jeg tror ikke det var slik Ulf-trener Bengt Sæternes hadde sett for seg andre omgang.

Sandnes Ulf var knapt over midtstreken de siste 30 minuttene, og nysignerte Arnold Origi i hjemmelagets mål fikk virkelig slite for lønna på sin første ordentlige arbeidsdag.

For de som har spilt fotball selv, så vet man jo at en ujevn vårlig kunstgressmatte ikke heller er det letteste å spille angrepsfotball på. Likevel klarte LFK flere ganger å komme seg rundt på kantene, og fikk til tider slått farlige innlegg.

Men vi skal ikke bare ta bølgen heller. Våre menn kunne fort ligget under med tre mål ved pause. Som mot Aalesund viste Faye Lund at han absolutt kan bli en verdig arvtaker til Andre Hansen i RBK-målet. Oslo-gutten viste fram et par klasseredninger i første omgang, som bidro til å holde bortelaget inn i kampen.

En annen rosenborgeiendom, Igoh Ogbu, fortsatte storspillet i Rogaland, men kunne fort bidratt til en enda verre åpning for LFK.

–Jeg vet hva du sikter til, for har ikke rukket å se den på tv enda, var Naustan sitt diplomatiske svar da jeg nevnte det for han dagen etter.

Igoh tok nærmest rennafart tidlig i kampen inne i feltet, og en lyseblå gikk i bakken. Jeg hadde ikke protestert hvis dommeren hadde pekt på straffemerket i den situasjonen.

Resten av kampen var Igoh nærmest prikkfri, og viste fram både styrke og fart. Nigerianeren måtte ut ti minutter før slutt med det som kunne se ut som en strekk. Vi får håpe det ikke er tilfelle, for han vil bli dypt savnet i midtforsvaret mot Strømmen.

Jeg tror Roger Naustan fikk et par gode svar i kampen. Holmgren og Ljung blir sidebacker så lenge de holder seg skadefri.

Det som imidlertid gleder mest er at det virker som trenerteamet er villig til å gi Andreas Lykke Strand tillit. Selv om Sandnes-kampen gikk litt i bølger og daler for verdalinger, så viste han også prov på at han kan være et framtidig valg på en av kantene. Det tror jeg bør glede kasserer Berg også.

Med to lokale gutter ut, så tar vi i gjerne i mot en ny som melder seg på i førsteoppstillingen.

Det gjelder også Håvard Lorentsen, som jeg syntes gjorde et solid innhopp. Rolig med ball og fornuftige valg på de ti minuttene steinkjerbyggen fikk på banen.

Og hvis Lorentsen nærmer seg en startplass også, så kan det hende det kommer et par biler kjørende fra den tidligere fylkeshovedstaden. Tiden får vise.

Tiden får også vise hvor dette ender.

Poengene må komme snart, og det har jeg tro på at de gjør.

Problemet er at hvis vi ser bort fra Aalesund og kanskje Viking etter hvert, så er alle kampene like vanskelig – enten motstanderen heter Sandnes Ulf, Nest-Sotra, eller søndagens motstander Strømmen.