Verdal fikk en bra start på sesongen da de sist lørdag vant 2-1 på bortebane mot Tynset.

Men tilbake på treningsfeltet hjemme på stadion smalt det tirsdag kveld.

Strukket leddbånd

Ola Rygg fikk seg en trøkk i en duell, og mye tyder på at frostingen blir ute en stund.

- Vi vet ikke helt sikkert, men det meste tyder på strekk i et leddbånd i kneet. Det var ikke akkurat dette vi trengte akkurat nå.

Det sier Nils Petter Austad til Innherred torsdag morgen.

Unggutt i mål til helgen

Ola Rygg har vært en fin tilvekst for Verdal. Han har vært god i sesongoppkjøringen, og var også god i sesongåpningen mot Tynset.

- Det er uansett kjedelig når slike ting skjer, men slik er fotballen. Når en blir skadet, så får en annen mulighet til å stå fram.

Og i dette tilfellet blir det unggutten Kristian Melting. 2000-modellen fikk prøve seg to kamper på bestelaget i fjor – i lokaloppgjøret mot Steinkjer (2-2) og borte mot Mo IL (0-0), og gjorde i følge rapportene sine saker bra i disse to kampene.

Kristian Melting står i verdalsmålet når Ottestad kommer på besøk lørdag, etter at Ola Rygg ble skadet på trening denne uka. Foto: Steinar Eggen.

- Jeg har full tillit til at Kristian tar utfordringen og løser oppgaven. Han viste i fjor at han har nivået inne, så dette er jeg sikker på går bra mot Ottestad også, sier verdalstreneren.

49-årig reservekeeper

Skaden til Rygg betyr også at keepertrener Ole Einar Winnberg må finne fram hanskene igjen.

49-åringen tar plass på benken mot hedmarkingene lørdag for å være back-up for 32 år yngre Kristian Melting.

Keepertreneren må ta plass på benken. Ola Rygg sin skade gjør at Ole Einar Winnberg blir reservekeeper mot Ottestad lørdag.

Bør ha inn en til

Likevel: Selv med et keepertalent og en superveteran i troppen, så må Verdal ut på keeperjakt.

- Vi regner med at Ola blir ute i fire til seks uker. Derfor trenger vi en ny keeper inn. Det har ikke bare med kampsituasjonen å gjøre, men også fordi at vi trenger en keeper til på trening. Nå får vi ta en runde for å se hvem som er mulig å hente på kort varsel, sier Austad.

Verdal tar i mot Ottestad lørdag klokka 16.

Kampen kan du også se på våre nettsider.