Espen Hammer Berger (24) var kaptein i serieåpningen til Levanger i 1. divisjon mot Notodden på bortebane. Så - på «deadline day» ble han hentet til Kristiansand og Start, som har fått alt annen enn en god start på sesongen.

Litt kjedelig å dra fra LFK

Fra benken fikk han se sine nye lagkamerater tape 1-6 mot Vålerenga på hjemmebane sist lørdag, og før møtet med Rosenborg på Lerkendal søndag kveld ligger laget helt sist på tabellen med bare de tre poengene fra serieåpningen mot Tromsø.

– Det var stort for meg å bli kaptein i Levanger, så det var litt kjedelig å dra når jeg endelig fikk muligheten til det. Men jeg må tenke på meg selv og mine egne muligheter, og dette er en kjempemulighet for min del, sier Espen Hammer Berger til Fædrelandsvennen før helgens serierunde.

Liker å ta ansvar

På søndag kommer han nemlig til å debutere i eliteserien. De svarte og gule har både Henrik Robstad (skadet) og kaptein Simon Larsen (suspendert) ute til møtet med RBK, og da er det duket for nessebyggen.

– Jeg liker å ta ansvar, og det må jeg ta nå som de to er ute. Jeg ser på meg selv som en type som kan holde praten i gang og motivere lagkameratene, slik at vi ikke faller i prestasjonene, sier Berger til Fædrelandsvennen.

Ser deg i øynene

Start-trener Mark Dempsey har rukket å bli imponert over Berger i løpet av de første par ukene i klubben.

– Det som imponerer mest er karakteren hans. Ingenting ser ut til å sette ham ut, han ser deg i øynene og er en moden fyr, sier Dempsey.

Nå blir ikke kampen på Lerkendal den aller første i Start-trøya. Berger spilte nemlig cupkampen mot Vigør på onsdag, en kamp Start vant hele 8-1. Berger tegnet seg sågar på scoringslista.

– Det var godt å få den første kampen unnagjort. Selv om det var mot et lag fra lavere divisjon, skal det gjøres skikkelig!

Målbevisst og bestemt

Litt annen motstand er nok i vente på Lerkendal, selv om Rosenborg ikke var stort bedre enn et annet 4. divisjonslag - Trygg/Lade - i sin cupkamp i går.

Fædrelandsvennen har bedt Trønder-Avisa-journalist Jonas Holberg om å beskrive den mangeårige LFK-spilleren, som jobbet hardt og til slutt kom seg inn på laget i konkurranse med blant andre Per Verner Rønning og Tom Erik Nordberg.

– Espen er målbevisst og bestemt, og har vært tålmodig. På 1. divisjonsnivå har han egentlig vært uten klare svakheter, og det blir spennende å se om han tar nivået i eliteserien.

Gjør han som Nordberg?

Berger vokste opp som RBK-supporter, og medgir at det blir spesielt å møte akkurat dem i debuten.

Kanskje tar han en telefon til sin gamle midtstopperkollega Tom Erik Nordberg? Hans eliteseriemøte med Lerkendal var ikke et hvilket som helst - nemlig 16. maikampen i 2011, da han spilte for FK Haugesund. Nordberg & co lå omtrent like dårlig til som Start gjør i år. FKH hadde fire poeng og hadde sluppet inn ni mål de siste to kampene. Men på Lerkendal var det potte tett. FKH vant 1-0 og startet klatringen som til slutt endte helt oppe på 6. plass det året, kun to poeng bak bronsevinner Rosenborg.