Odin Skilbrigt (10) fra Ekne har testet ut hoppsporten i et par år allerede, og fikk nok ytterligere en dose motivasjon da han trente sammen med elitehopper Karoline Andrea Røstad (22) som senest i vinter endte på en andreplass i norgescupen totalt. Hun fikk også med seg fire enkeltseire. Karoline Røstad representerer Skogn og Trønderhopp, og er for tiden bosatt i Trondheim.

Med på samlingen var  Leon Skilbrigt (8), Odin Skilbrigt (11),  Torbjørn Landrø (5), Erik Landrø (8), Peder Landrø (15), Mathilde Fossum (10), Markus Fossum (8), Matteus Fossum (12), Trym Svendsen (9), Tage Svendsen (9), Mikael Martinsen (13). Utøverne fra Trønderhopp er Karoline Andrea Røstad, Jonas Viken, Edwin Madsen Kirknes, Simen Vikan, Peder Fossum, Pernille Kvernmo og Leonard Taubert. Foto: Roger M. Svendsen

Lørdag stilte hun sammen med et knippe øvrige utøvere fra Trønderhopp, deriblant Jonas Viken fra Vinne (representerer Steinkjer skiklubb), for å gi et dusin hopptips til et dusin unge lokale utøvere.

I tillegg til Røstad og Viken, stilte utøverne Edwin Madsen Kirknes, Simen Vikan, Peder Fossum, Pernille Kvernmo og Leonard Taubert som ressurser på treningssiden.

Hopp- og kombinertkomiteen i kretsen bød samme dag på det årlige evalueringsmøtet etter sesongen, og i anledningen inviterte arrangørene til åpen impulssamling. Hoppdagen fant sted i Skognhallen, og for de unge bød treningen på to økter. Det innebar elementer som koordinasjon, balanse, bevegelighet, styrke, spenst, men også ballspill og øvrige aktiviteter.

Med på samlingen var  Leon Skilbrigt (8), Odin Skilbrigt (11),  Torbjørn Landrø (5), Erik Landrø (8), Peder Landrø (15), Mathilde Fossum (10), Markus Fossum (8), Matteus Fossum (12), Trym Svendsen (9), Tage Svendsen (9), Mikael Martinsen (13).

Rekruttene så ut til å like seg svært så godt, men det samme gjorde også de noe mer erfarne utøverne. Ifølge Jonas Viken får de denne typen forespørsler et par ganger i året.

Mathilde Fossum (10) i samtale med Karoline Røstad. Foto: Roger M. Svendsen

- Målet er å kunne bidra til inspirasjon, sier han. For Vikens eget vedkommende ligger det an til ny frisk for satsingen til kommende sesong, og selv går han tøffere inn i treningsarbeidet enn noen gang.

Også Karoline Røstad delte villig av sin treningserfaring.

- Jeg synes det er kjempeartig. Jeg kjenner meg selv igjen fra tiden da jeg som eneste jente selv deltok på samlinger. Så håper jeg vi kan bidra til at flere får interesse for hoppsporten, sier hun.

Med den stabile snøvinteren vi har lagt bak oss, har også hoppsporten fått bedre kår, noe som igjen har fått aktiviteten til å  gro. Og på jentesiden har det også kommet til flere enn noen gang. Kanskje har nok det også sammenheng med at navn som Karoline Røstad, Maren Lundby med flere har vist vei og vist seg som de gode ambassadørene de er.

- Det blir spennende å følge med, konkluderer 22-åringen fra Levanger som selv også går inn med full satsing i fortsettelsen.

Jonas Viken viser hoppteknisk vei. Foto: Roger M. Svendsen