Du fikk en smakebit sist helg da Verdal spilte borte mot Tynset i serieåpningen.

Gjennom Innherred sin tilknytning til Polaris Media, og i et samarbeid med A-medias lokalaviser, vil våre abonnenter få tilgang til fotballkamper i 3. divisjon for menn både hjemme og borte. Der er ulike lokalaviser rundt om i landet som er ansvarlig for å sørge for at både levende bilder og kommentarer kommer fra kamper i «sitt» område.

Hjemme og borte

For Verdals lag er det planlagt at lokalavisa sender alle hjemmekampene og et stort antall bortekamper. Det er kun kamper mot lag hvor det lokale mediehuset ikke tar del i fotballsamarbeidet som ikke blir sendt. Det ser ut til å gjelde bortekampene mot de fire trondheimslagene RBK 2, Byåsen, Kolstad og Tillerbyen. Resten av lagene er per nå dekket opp av samarbeidet mellom lokalaviser fra Hamar i sør til Steinkjer i nord.

Også en del av Levanger 2 sine kamper vil bli tilbudt lokalavisas abonnenter. Dette gjelder først og fremst lokaloppgjørene mot Verdal og Steinkjer, men det kan også bli snakk om bortekamper som andre mediehuset sender. Per i dag har vi ikke full oversikt over dette.

Kevin Kvamvold fra Frosta med papirene som viste at han hadde signert for Verdal. Nå får tiden vise om frostingen også kan bli en hit på fotballsendingene til lokalavisa også.

Innherreds redaktør Roger Rein synes dette er et spennende tilbud til avisas abonnenter.

–Det er godt gjort at vi klarer å etablere et slikt samarbeid på tvers av lokale mediehus rundt om i landet. Overalt ser vi at det er stor interesse for å følge det lokale fotballaget og deres innsats. Som avis har vi gjort lignende ting også tidligere, men nå blir det langt mer omfattende og satt i system på annet vis. Vi gleder oss til og er spent på hvordan tilbudet blir tatt imot gjennom en hel sesong, sier han.

Forbeholdt abonnenter

Allerede på lørdag blir lokalavisas medarbeidere kastet ut i oppgaven når Verdal er vertskap for hedmarkslaget Ottestad. Kampstart er klokken 16, og da vil du oppleve en skikkelig fotballsending med levende bilder og kommentarer via Innherreds nettsider.

Det kreves abonnement for å være å få tilgang til kampen. Er du ikke abonnent fra tidligere kan dette kjøpes på kampdagen via nettsiden vår, og prisen er kun 49 kroner for første måned.

–Erfaringene fra andre lokal-aviser er at det er stor interesse blant leserne på lokal idrett. Derfor ønsker vi også å teste ut hvordan interessen er hos oss, sier Rein.

De to LFK-talentene Heike Konradsen(t.v.) og Andreas H. Gundersen får du sikkert se på fotballsendingene til Innherred i løpet av sesongen. Foto: Andreas R. Eidem.

Han kan også fortelle at Innherred vurdere å sende direkte fra andre arrangementer hvor det er mye folk til stede, og det trenger ikke bare være idrettsarrangementer.

- Det er jo mye spennende som skjer i vårt distrikt gjennom året. Her er det nok å nevne olsok på Stiklestad, Levangermartna og Øras dager for å nevne noen. I tillegg vil det jo også bli noen friske fotballoppgjør lenger ned i lokalfotballens divisjoner, så det kan godt hende at vårt fotballteam dukker opp der også, sier redaktøren.

Nå blir det altså premiere for Innherred sin del med fotballsending fra Verdal stadion.

Nabooppgjør

Etter denne helgen vil det være mye å glede seg til i fortsettelsen. Allerede neste lørdag kommer rivalen Steinkjer på besøk til Verdal, og du må i hvert fall krysse av mandag 7. mai i kalenderen.

Da tar Verdals fotballherrer turen til Moan, hvor «Slaget om Rinnelva» skal utkjempes i kampen mot LFK 2.

Det vil bli en fotballkamp hvor prestisjen vil henge mye høyere enn selve kampen om tre poeng.

Og har du ikke anledning til å ta turen til stadion, så kan du nå se kampen via våre nettsider.

Fotball er bestandig mye artigere med levende bilder og kommentarer – nå også på www.innherred.no.