Innherred skrev i mars om «sjokkovergangen» i trøndersk breddefotball i år - nemlig 6. divisjonsklubben Markabygdas signering av Daniel Stensland.

Scoring i sju divisjoner

Dermed har han komplettert sin samling med scoringer på ulike nivå i Norge.

– Eliteserien: Bodø/Glimt

– 1. divisjon: Bodø/Glimt og Levanger

– 2. divisjon: Levanger

– 3. divisjon: Fauske/Sprint og Bodø/Glimt 2

– 4. divisjon: Fauske/Sprint

– 5. divisjon: Levanger 2

– 6. divisjon: Markabygda

Så veldig mange som har scoret i alle divisjoner i Norge er det ikke, men Rune Stakkeland har gjort det tidligere, sågar i åtte forskjellige divisjoner - for Ulf Sandnes, Viking, Bryne, Lillestrøm og Bogafjell.

I Trøndelag er det imidlertid ingen lavere divisjon enn sjettedivisjon.

Moro i alle divisjoner

Lavt divisjonsnivå til tross, Daniel Stensland stortrives med sin nye fotballtilværelse. I kompisgjengen i Markabygda får han utløp for den unisone gleden over å være i garderoben, snøre fotballskoene og løpe ut på den grønne gressmatta.

– Det er artig å score mål, uansett nivå, sier han til Innherred.

– Hvordan var det å sette de to mot Tangmoen sammenliknet med å score mot Lillestrøm?

– Det var nok hakket større å score i eliteserien, men som sagt - følelsen etter å ha satt ballen i nettet er alltid god.

Redd målteften var borte

Ved pause fryktet han at han måtte gå mållløs av banen.

– Jeg brente et par kjempesjanser i første omgang, så jeg var litt fortvilet. Men jeg bestemte meg for å gjøre alt jeg kunne i andre omgang for å få ballen i mål.

– En lettelse da du klarte det?

– Ja, det ble jo det, sier Stensland, som beskriver målene slik:

– Det første er et presist gjennomspill fra Hallstein (Grendstad), der jeg tar med meg ballen og setter den sikkert forbi keeper. Hallstein var også nest sist på det andre. Han var ute på siden, og jeg så at han kom til å legge inn. Så jeg luktet hvor ballen ville komme og slengte meg frem.

Målene var det viktigste for Daniel Stensland, som er et stykke unna toppformen i fotballsammenheng.

– Jeg kan vel si at det lugget litt, særlig i starten. Så kom det seg litt mer utover i kampen, men da begynte det til gjengjeld å gjøre vondt i kroppen, sier Stensland.

Ekne neste store

Han stod over serieåpningen til Markabygda, på grunn av jobb. Denne gangen hadde han tid til å være med. I ettertid ser han at formen egentlig tilsier at debuten skulle latt vente enda litt lenger på seg.

– Men jeg synes dette er så moro, og det var deilig å nå sesongmålet mitt så fort som mulig.

– Videre fremover da?

– Jeg ønsker å bidra mer. Jeg har hørt at Ekne-oppgjørene er kamper som betyr litt ekstra, så å bidra til at vi vinner mot dem blir det neste store nå!

Markabygda spiller bortekamp mot Remyra kommende mandag, og så er det tre uker til kampen mot Ekne, i Markabygda 21. mai. Til da har Daniel Stensland kanskje litt tid til å bedre formen enda et par hakk.

Gamle RBKere i flere divisjoner

Innherred tok en kjapp telefon til NRK-legenden og fotballguruen Arne Scheie i anledning Daniel Stenslands historiske scoring. Han er midt i et formiddagstreff i et vennelag når lokalavisa ringer, men lar seg imponere av bragden.

– Det er veldig spesielt, og helt unikt, skryter Scheie, som naturlig nok ikke sitter med sitt rikholdige arkiv foran seg når Innherred helt plutselig er på tråden.

Levende engasjert, og alltid med tid til en fotballprat - selv midt i et annet vennelag: Arne Scheie. Foto: Mariam Butt, NTB scanpix

– Jeg vet fra trøndelagsdistriktet at de to tidligere RBK-erne Øyvind Husby og Jan Christiansen begge har spilt i mange forskjellige divisjoner. Jeg lurer på om sistnevnte har vært på banen i ni divisjoner, han spilte vel for Enebakk da han flyttet tilbake til Østlandet igjen etter oppholdet i Trøndelag, mimrer Scheie på ren husk i forbifarten.

Spurte om LFK

– Det blir jo mindre og mindre vanlig i moderne fotball at spillere er med klubber oppover i divisjonene, er man et talent plukkes man tidlig opp og hopper over flere divisjoner, konstaterer han, og spør journalisten hvordan det står til i Levanger om dagen.

– De har kommet litt skjevt ut, litt fordi de spiller på seg mange brudd i oppspillsfasen. De ønsker i større grad å spille fotball i år enn de siste årene, svarer undertegnede.

Legge nostalgien vekk

– Åh, sånn ja. Jeg pleier å si at det er fint med Brasil, men litt flåsete sagt så hjelper det ikke med nitti prosent ballbesittelse hvis du taper 0-1. Fotball handler til syvende og sist om å vinne kamper, og jeg ser helst at det går fort i lengderetning jeg, sier en engasjert Arne Scheie før han må prioritere vennelaget sitt igjen fremfor lokalavisjournalisten fra Innherred.

Vi kunne sikkert pratet i flere timer vi, men det viktigste i dag er at Daniel Stensland har skrevet seg inn i historiebøkene. Den ferskeste utgaven.