Det ble tremålstap både for Sandefjord og LFK søndag. Magnus Powell sine gutter røk 4–1 bort mot Tromsø, mens LFK-kaptein Aas & co. måtte tåle tre baklengs mot Strømmen tidligere samme ettermiddag.

Sandefjord ligger på en 11. plass på tabellen med fem poeng etter en seier og to uavgjorte kamper, så det er langt fra noen krise i hvalfangerbyen.

Det er det heller ikke på Moan, selv om poengfangsten så langt har vært mildt sagt skral etter fire spilte kamper.

Etter tidvis noe positivt spill både mot Aalesund og Sandnes Ulf, så var det med visse forhåpninger at laget dro til Østlandet søndag morgen.

Det ble bokstavelig talt en krasjlanding – heldigvis ikke på Gardermoen, men mot Strømmen ble det på mange måter tilbake til start.

LFK var sjanseløse, og 3–0 til hjemmelaget var helt fortjent.

Ingen bortforklaringer

Det var på mange måter godt å høre at både kaptein Aas og trener Naustan etter kampen la seg flate og erkjente at dette rett og slett var for dårlig.

LFK fikk denne gangen vist seg fram på hovedkanalen til Eurosport, men det laget presterte var ikke noen god reklame for klubbens nye fotballstil.

Det er det for så vidt heller ikke det Rosenborg viser om dagen, men som Jo Sondre Aas sier:

- Rosenborg vinner på dårlige dager. Slikt sett har ikke de et så lavt et bunnivå som vi har, for det vi viste mot Strømmen kan vi ikke være bekjent av.

Kapteinen erkjenner at de har en jobb å gjøre, selv om de ikke kan forvente at finspillet skal flyte like bra hver gang, og fortsetter:

- Kamper handler om å vinne dueller i første rekke. Gjør man ikke det så havner man fort bakpå. Det var kanskje det som skuffet meg mest – det at vi tapte så mange dueller, og var for sent inn i de fleste situasjoner.

Og det kan vi nok være enig med rennbyggen i. For dem med et LFK-hjerte måtte det til tider være en lidelse å se sitt kjære lag slite så tungt.

Aas har rett i at Strømmen gikk seirende ut fra de fleste nærkamper, og de gangene LFK vant ballen, gikk det ikke mange trekk før ballen havnet hos en med grå overdel.

Skitdag på jobb

Det var rett og slett for mye slurv, og da blir det heller ikke mange målsjanser.

Vi talte to til sammen. Både Andreas Lykke Strand og Robert Stene kunne pyntet på resultatet, men alt i alt var det ikke noe å si på at romerikingene vant kampen med tre mål til slutt.

- Det var rett og slett en skitdag, sier Aas ærlig.

For det er ikke bare han som ser at LFK har en jobb å gjøre. Kapteinen får støtte fra midtbanekollegene Horenus Taddese og Mateo om at samhandlingen ikke sitter slik den skal.

Det ville seg ikke for Andreas Lykke Strand(t.v.) og Horenus Taddese og resten av LFK-laget i søndagens bortekamp mot Strømmen. Foto: Johannes Strand.

Begge indreløperne til LFK hadde en god sesong i fjor, i Magnus Powell sitt 4-4-2-system, men duoen har slitt med å finne rollen sin når de nå skal spille 4-3-3.

–Det er mulig jeg må slippe meg litt mer ned i banen i oppstartfasen, slik at jeg blir mer spillbar, funderte Horenus dagen etter stortapet.

Mateo er inn er inne på noe av det samme. Spanjolen har så langt ikke vært så delaktig i LFK sitt offensive spill som i fjor. Vi vet at begge er talentfulle spillerne som kan så mye bedre. Derfor var det vondt å se dem slite så tungt som de gjorde mot Strømmen.

Nå kommer Ivar Sollie Rønning og HamKam på besøk. Midtbanetrioen er tydelig på at den tidligere lagkameraten skal få svi for LFK sin noe labre sesongåpning.

- Så dårlige kan vi ikke være to kamper på rad. Søndag kommer sesongens første seier. Jeg håper levangsbyggen kommer og støtter oss, sier en revansjesugen Jo Sondre Aas.