Frol idrettslag byr på sin 48. utgave av o-trampen, og åpner døra til naturen med et arrangement i Børsåsen søndag 29. april. Her blir det både tramp og finnfram-artigheter.

Slik det har vært tradisjon for i mange år, tar o-folket med seg både kart og informasjonsmateriell og installerer seg like nedenfor vanntårnet.

–Her fyrer vi også opp bål, vi koker kaffe og har i tillegg saft og boller, sier Gunnar Vatn i orienteringsavdelingen til idrettslaget.

Finnframdag

Børsåsen er et fint sted å innlede orienteringssesongen på fordi den ofte blir tidlig snøfri. Værmeldingen til søndag bærer på sin side også bud om et fint åpningsarrangement. Tar du turen dit, kan du selvsagt få kjøpt den nødvendige o-trampkonvolutten, men du kan også få instruksjon i kart og kompass, om du ønsker det.

Bygd og fjell

Hva o-trampen angår, er det i år cirka 70 poster på ulike kart og terreng fra sentrum i Levanger til oppå Frolfjellet. Noen er ganske lette, andre mer utfordrende. Flere av postene er på steder med veldig god utsikt. Postene står ute fra april/mai til september/oktober. Postene kan tas når man vil, så mange man vil, og så ofte man vil. Det er ingen tidtaking, informerer idrettslaget.

Er du blant de ivrige, og tar mange nok poster, kan det vanke både merker, diplom eller plaketter, avhengig av antall poster du har funnet, men også års ansiennitet.

–De siste åra antallet kjøpte konvolutter ligget mellom 400 og 500, opplyser Vatn.

Nytt av året er kart og o-poster også i området Halstein bygdeborg. For øvrig vil du finne kart både over bygd og fjell i jakten på de til sammen 70 postene.

Sykkelturorientering

En noe yngre avlegger av o-trampen, er idrettslagets sykkelturorientering, selv om denne også nå har vart i en ti års tid. 10 poster plasseres ut på lokalhistoriske steder som kan nås med sykkel. I år er flere av postene knyttet til general Armfeldts felttog for 300 år siden.

Er du samtidig besitter av flaks, kan du etter sesongen til og med bli sittende som den lykkelige eier av en ny tohjuling. Blant deltakerne som kan vise til klipp på alle ti postene trekkes nemlig ut en vinner av en ny sykkel.