Orienteringsklubben ønsker både gamle og nye deltakere velkommen. Dette er den 48. sesongen klubben har et turorienteringstilbud, og stadig flere har fått øynene opp for dette trimtilbudet. I fjor ble det solgt 530 konvolutter /klippekort, noe vi er godt fornøyd med. Men selvfølgelig ønsker vi at flere får øynene opp for vårt trimtilbud.

95 turmål

Det er 95 turmål. Dette er 80 poster i skogsområder pluss 15 stolper i sentrum. Dette gir mulighet til mange fine turer i løpet av sommeren. Hvor mange turer er opp til en selv. Her er ingen tidtaking og lengde på turene bestemmer en selv.

Ane kvitterer for å ha møtt på åpningsdagen 2017. Mamma Maren Høgsnes holder klippekortet.

Kulturminner

Hvert år knytter vi noen av postene opp mot kulturminner. I år har vi lagt noen poster langs leia der Karolinerne trolig kom for 300 år sia i sitt forsøk på å nå Trondhjem. Når vi åpner for postene på Hoåsknoppen, Inndal, den 8. juni vil det også bli et arrangement samme kveld på Fåravollen hvor det blir fortalt om dette felttoget.

Storesøster Kajsa instruerer Elvira Nubdal Johnsen hvordan hun skal kvittere for å ha vært på post 18.

Takket være det nye turkartet over Volhaugen som kom ut i vinter, kan vi i år ta i bruk et område som ikke har vært benyttet i turo-sammenheng på lenge. Med utgangspunkt fra Haukå får en se Volhaugenområdet fra ei ny side. Ellers har vi i år lagt opp til poster i området Balhald (nær lysløypetraseen) og rundt Leirsjøen.

Nytt i fjor var tilbud om Turorientering for folk med nedsatt funksjonsevne. Dette viderefører vi i år. Både Stolpetrimmen og postene på Ørin skal være mulig å nå for alle.

Åpningsdag

I anledning sesongstarten for turorienteringen byr arrangørene på en felles åpningsdag lørdag 28. april. På grunn av sen snøsmelting har vi valgt å servere kaffe nesten i fjæresteinene. Stolpe 4 i årets stolpetrim står ved Ørin feltstasjon. Kjør Hamnevegen og ta av til høyre ved skilt Russervegen. Ta så av til venstre ved Industriveien. Passer forbi Trones Bruk mot Kværner. Veien svinger der mot høyre og feltstasjonen ligger i enden av veien.

Stolpetrim

Som et ekstratilbud kan alle sammen også prøve seg på «stolpetrimmen». Et trimtilbud som går i nærområdet til Øra sentrum. Stolpetrimmen gir deg en mulighet til å lese kart i trygge og kjente omgivelser. Her kan du komme fram både med barnevogn, sykkel, rullator og rullestol. Stolpene står ute fra 28. april til 20. september. De ordinære turorienteringspostene står også ute til 20. september.

Fra fjorårets fjellposter, post 80 ved Stongbakktjønnin. Turen ga både multefangst og fiskemuligheter; men denne dagen ble det ingen fisk på kroken.