I IL Aasguten ønsker de at håndballen skal gi personlig utvikling, mestring på banen og lyst til å gjøre hverandre gode.

– Ungene skal også få mulighet til å prøve seg i ulike posisjoner på banen. Med bredde i laget, håper vi mange kan finne håndballglede i mange år fremover, fastslår Anne Berit Haabeth i et innlegg til Innherred fra sesongavslutningen for en tid tilbake.

Den fant sted i gymsalen på Åsen barne- og ungdomsskole. IL Aasguten har i år hatt mellom 50 og 60 aktive spillere fordelt på seks lag, der tre av dem har deltatt på miniturneringer og de tre andre i seriespill (J10, J11 og G12).

– På avslutningen mottok spillere, trenere og oppmenn heder og ære, og mange fine ord ble sagt om hvet lag. Noen av lagene hadde også gode ord å si til treneren sin, som de tydelig var glade i og stolt over å ha.

Barn og voksne

Aasguten har i år hatt Frostahallen som hjemmebane, og slik blir det også neste sesong. Deretter kan de «flytte hjem».

– Maskinene er på plass, og om under ett år kan vi ta i bruk egen hall. Det gleder vi oss til. Forhåpentligvis bidrar det til å øke håndballinteressen i bygda ytterligere, sier Haabeth.

Håndballen i Åsen vokser stadig, og samler ivrige barn og voksne.

I midten av april deltok fem personer fra Åsen på trenerkurs i Frostahallen. Engasjementet fra foreldrene er viktig for at ungene skal få gode opplevelser, med støtte til og heiing på lagene.

Storfint besøk

I starten av april var han i Bergen i to dager, hvor han fikk være sammen med herrelandslaget, og være maskot under innmarsjen til kampen Norge - Island i Gjensidige cup i Sotra arena.

– Han fikk også overvære en trening med landslaget og spise lunsj sammen med dem, med mulighet til å ta selfie!

Senere i år kommer landslags- og kommende Flensburg-Handewitt-spiller Gøran Søgaard Johannessen til Åsen for å lede ei trening for G11-laget.

– Det gleder hele Aasguten-håndballen seg til, sier Anne Berit Haabeth.

Hun passer til sist på å rette en stor takk til alle sponsorer av premier til loddsalget og de som stiller opp som trenere og legekontakter.