Fikk skryt - svarer med skryt av Levanger

Supersupporter Glenn vet også hva han snakker om. Tobb Arena i Levanger ble den 72. fotballstadionen han besøkte.

Tre av vikingsupporterne hadde fortsatt ikke forlatt Levanger mandag formiddag. De skrøt av oppholdet, og hadde også funnet tonen med hjemmelagets supportere. Christina Søiland(t.v.), Babsi Holzer, Trond Otto Bakkevoll fra LFK-Stallions og Glenn Grødem. 

Sport

- Det er ikke om vi skal dra. Det er snakk om når!

Kampen var i går, men mandag formiddag gikk vi oss på tre Vikings-supportere som fortsatt ikke hadde forlatt Levanger.

Selv etter en hard trønderhelg, så var det bare smil og godt humør da vi møtte dem i solskinnet ved et kafebord utendørs.

Sammen med dem satt LFK-supporter Trond Otto Bakkevoll, og han kunne rapportere om god stemning mellom lagenes supportergrupper hele helgen i gjennom.

Og det samme synes visst flere.

Rundt 25 supportere kom reisende helt fra Stavanger lørdag og innkvarterte seg på campingplassen rett ved stadion.

Godværet i Levanger gjorde at det tilreisende måtte holde væskebalansen i orden, men som vi ser: I god miljøånd sørget de besøkende for å bringe alt tomgodset tilbake til butikken før de dro.  Foto: Privat.

Der ble det forbrødring i god fotballånd utover lørdagskvelden med grilling og dertil passende drikke.

Men alt foregikk i vennskapelige former.

Både campingplassen og politiet skrøt av rogalendingene sin oppførsel.

Daglig leder Hroar Stjernen var også innom campen for å gi rosende ord for oppførsel og engasjement.

De som var på kampen kunne vel helle ikke unngå å legge merke til de rundt de 50 fra Viking-hordene som skapte så bra liv at LFK Stallions hadde sitt svare strev med å være like høylydt.

Innherreds utsendte på kampen, Johannes Strand lot seg også imponere, og sendte følgende melding til Viking-fansen etter kampen:

«Imponerende innsats av dere i går. Må være tidenes oppmøte når det gjelder antall bortesupportere på Levanger stadion. Aldri har bortefansen vært så god som i går kveld. Dere sørget for en flott ramme rundt kampen. Helt nydelig å være på jobb!»

De rundt 50 Viking-supporterne skapte god stemning på Moan søndag kveld. Det er lenge i mellom det er så mange på bortetribunen.  Foto: Magnus Strand.

Det er slik det skal være på fotballkamp.

Christina og Glenn er stavangerfolk gode som noen, men det kan ikke Babsi Holzer si at hun er. Hun bor i Østerrike og ble Viking-supporter da en østerriker spilte en halv sesong i Viking for noen sesonger siden.

Selv om favorittspilleren forlot Viking, fortsatt Babsi å holde med de mørkeblå fra Stavanger.

Det er ikke sikkert hun hadde kommet på besøk til Levanger hvis det ikke var for fotballen.

Det hadde nok heller ikke Glenn.

49-åringen har fulgt Viking helt siden de var i samme divisjon for 30 år siden.

Mot LFK satte han ny rekord med stadionbesøk.

Tobb Arena Levanger ble hans 72. stadion hvor han fulgte sitt kjære Viking.

Blir det ikke kostbart dette da, lurte vi på.

- Det tør vi ikke regne på en gang. Når terminlista kommer i januar så er det bare å sette seg ved pc'en og bestille flybilletter. Og på dager som dette så bruker vi feriedager fra jobben, så du skjønner sikkert at det blir ikke så mye overs til annen ferie, sier Christina og Glenn.

Selv om Moan ikke kan måle seg med Lerkendal så har de absolutt hatt et fint opphold i trehusbyen, men som de slo fast da de satte kursen mot jernbanestasjonen:

- Vi kommer helst ikke tilbake - i fotballsammenheng altså. Vi skal hører hjemme i eliteserien, men vi kommer gjerne på besøk igjen. Dere har da så fint vær.