Her går Sverre-syklisten ned i massevelt - bare ti meter før målstreken

I 65 kilometer i timen.

Dramatisk innspurt i norgescupritt. Video: Inge Johansen

Sport

Vidar Vikestad (20) hang godt med i et samlet felt som spurtet mot mål under andre runde av norgescupen sist helg.

Så er det en av rytterne som kjører inn i bakhjulet på den foran. Dermed går 15-20 mann ned i asfalten. Vidar Vikestad fra IL Sverre var en av dem.

Skjønt møtet med underlaget ble ikke så hardt som det kunne ha blitt, og Vikestad kom heldigvis fra det uten skader.

- Jeg landet mykt oppå de andre som lå der fra før. Så for meg gikk det greit, forteller han.

20-åringen er relativt godt fornøyd med innsatsen fra søndagens ritt som gikk av stabelen i Sandnes. Sverre-rytteren endte på en 44.plass, men i praksis kom hele hovedfeltet samlet til mål.

- Jeg er fornøyd med hvordan rittet utvklet seg underveis. En farlig gruppe dro av gårde et par runder før mål. Jeg satt i tetgruppa, og hadde tro på at det skulle holde inn. Men det ble ikke kjørt hardt nok, og dermed ble det i stedet en samlet spurt. Inn mot spurten klarte jeg ikke helt å posisjonere meg langt nok fram. Dermed havnet jeg også bak velten, i stedet for foran den. Men totalt sett er jeg ganske fornøyd med dagen, oppsummerer Vidar Vikestad.

Målet hans for sesongen er nettopp å markere seg i nasjonale ritt, og samtidig også kunne kjempe om topp ti-plasseringer.

Selv karakteriserer han seg mer som en allround-rytter, og setter dermed ikke spurtegenskapene øverst på lista over egne ferdigheter.

Norgescuprittet i helga var 177 kilometer langt, og det ble syklet sju runder i en rundløype. Også Sverre-rytter Lennart Harjo stilte til start, men han var uheldig og veltet allerde på den første runden. Han sto deretter av. Videre finner vi også skogningene Bjørn Helge Sandberg (Gauldal SK) på 68. plass og Lars Morten Veimo (Glåmdal SK) på 109. plass.

Vidar Vikestad fra IL Sverre hadde en god dag i under norgescuprittet i Sandnes søndag. Helt til han ble hindret av en massevelt bare ti meter før målstreken.  Foto: Inge Johansen