Ekne vant mot stjernespekket verdalslag: – Det hadde vel gitt 500-600 i odds

I hvert fall da de lå under med to mål.

Lars Tvete og lagkameratene i Ekne stod for en stor overraskelse da de slo Verdals rekruttlag 3-2 i 6. divisjon mandag kveld. 

Sport

Nå er det lite med odds å oppdrive for den lokale sjettedivisjonen, langt mindre liveodds. Men at resultatet i mandagskveldens fotballkamp på Ekne er noe av det mest overraskende her i distriktet denne våren er det liten tvil om.

Selvsikre verdalinger

Et «stjernespekket» verdalslag med en rekke spillere i vannskorpa til en plass på førstelaget i 3. divisjon kom til kamp med håp om å pynte ytterligere på målforskjellen etter 16-1 på de to første kampene.

– Det var det de sa før kampen, sier Lars Tvete, en av hjemmelagets krigere som til slutt stakk av med alle poengene.

Det startet riktignok bra for verdalsrekruttene. Kevin Kvamvold og Thomas Mittet ordnet 2-0 til de blå og hvite allerede etter ti minutters spill.

Kjempescoring

Etter drøye halvtimen kom kampens store høydepunkt. Magne Christiansen sendte i veg et langskudd som fort blir stående som årets mål på Ekne stadion.

– Det er ikke lett å komme til fort Ekne. Nå kommer det en ufyselig sluttspurt fra hjemmelaget snart, spådde Erlend Flø Gustad i kamptråden på verdalsherrenes facebookside etter reduseringen.

Valentin Rosenlund, som ikke fyller 16 før 26. juni, er en allsidig unggutt. Fra høsten av blir det full satsing på håndballen, når han flytter til Bodø.  Foto: Erlend Aune

Ekne rakk å utlikne til 2-2 rett før pause, da unge Valentin Rosenlund fikk ballen servert på sølvfat fra Brage Kjølen og ikke kunne unngå å score.

Håndballtalent avgjorde

Andreomgang ble målløs til det gjenstod fem minutter. Da dukket unggutten opp på ny og scoret seiersmålet. Ekne får for øvrig ikke beholde han lenger enn ut vårsesongen, da Rosenlund til høsten starter på videregående med håndballsatsing på toppnivå i Bodø.

– Vi kriget og kjempet det vi kunne de siste 45 minuttene. Verdal hadde det meste av spillet, men det er målene som teller, sier Lars Tvete etter det som i hans øyne var en litt heldig seier.

Verdals oppmann Asle Austad syntes imidlertid det var helt greit at Ekne ble stående igjen som vinnere, og Erlend Flø Gustad fikk rett i sin spådom fra minuttene før pause.

Fra stor underdog til favoritt

Hva oddsen ville vært, får vi aldri vite. Men Ekne vant 3-2 og kan dermed innta tabelltoppen med seier i toppoppgjøret mot Markabygda på bortebane andre pinsedag.

– Vi har slått dem seks ganger på rad. Vi skal vinne i år også, sier Lars Tvete, vel vitende om at for store ord i forkant kan straffe seg.

– Det er sånn det skal være. Vi fyrer opp hverandre på Instagram og i andre medier.

Herved er duellen åpnet.

Lagene i kampen Ekne - Verdal 2:

Ekne: Knut Arne Alstad, Magnus Ulvin Rønning, Magne Christiansen, Brage Kjølen, Torje Heimdal, Narve Kjølen, Lars Tvete, Erik Tvete, Christer Eriksen, Markus Dahlen Skjesol, Valentin Rosenlund, Ørjan Ørsleie Ringstad, Julian Nordholmen, Gaute Gravaune Heimdal, Greger Dalheim, Anders Brun, Vegard Heistad, Kenneth Lorås.

Verdal 2: Ole Einar Winnberg, Espen Winnberg, Carl Frode Utler, Thomas Mittet, Kevin Kvamvold, Elias Einarsen Hansen, Kristian Dragsten, Johannes Rydså, Lars Henrik Vatterholm, Nicolay Buch, Even Sangnes, Even Følstad Pedersen.