Levanger brøt to forbannelser

Tromsdalen og Levanger spilte en underholdene kamp, og det var Levanger som til slutt kunne juble for tre poeng.

Den dystre statistikken mot Tromsdalen tok endelig slutt onsdag kveld.  Foto: Magnus Strand

Sport

Tromsdalen tok imot Levanger til bunnoppgjør på TUIL Arena i den åttende runden av OBOS-ligaen 2018. Laget fra Troms var det eneste laget Levanger ikke tok poeng mot i fjorårets sesong.

De blåkledde fra Troms har vært en marerittmotstander for Levanger i nyere tid, og alle oppgjørene mellom klubbene de siste ti årene har endt med seier til Tromsdalen. Den dystre statistikken tok endelig slutt onsdag kveld.

Vi fulgte kampen på direkten. Her finner du vårt direktereferat

Marerittstart

Drøye ti minutter inn i fotballens nasjonaldag fikk hjemmelagets Mo Ahamed hull på byllen. Jo Nymo Matland slo en fin pasning til Vegard Lysvoll som tvang frem en kvalifisert redning fra Julian Faye Lund. På returen dukket Mo opp, og banket ballen utakbart forbi Faye Lund.

Etter scoringen ble de oppmøtte på TUIL Arene vitne til en underholdene omgang. Levanger spilte seg etter hvert mer inn i oppgjøret, og hadde flere gode muligheter til å utligne. Marius Berntzen vartet opp med gode redninger på forsøkene til Andreas Peterson og Ermal Hajdari midtveis i omgangen.

Tromsdalen var heller ikke ufarlig etter at de tok ledelsen, og både Mo og spisskollega Lysvoll var nære ved å doble ledelsen for Gaute Helstrups menn. Faye Lund lot seg dog ikke overliste, og sørget for at lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Utligning

Andre omgang startet der den første slapp. To lag som var ute etter scoring sørget for god underholdning. Få minutter ut i omgangen fikk Levanger betalt for strevet. Adría Mateo Lopéz slo et frispark inn i feltet, og Håvard Lorentsen stanget inn sitt første mål i OBOS-ligaen. Dermed var lagene like langt.

Etter utligningen ble alle tilskuerne vitne til en sjansebonanza ut av en annen verden. Først var det Aas, Hajdari og Lorentsen som alle var nære å sende Levanger i ledelsen. Sekunder senere gikk Vegard Lysvoll overende i Levangers sekstenmeter uten å få straffespark, før han i neste øyeblikk var alene med Faye Lund uten å finne nettmaskene.

Utvisning og Stenemagi

I kjølvannet av sjansesløseriet til begge lag ble hjemmelagets trener Gaute Helstrup sendt på tribunen etter en disputt med fjerdedommer. Kampen roet seg betraktelig ned etter utvisningen.

Det så lenge ut som kampen skulle ende 1-1, men en målsnik fra Trondheim ville det annerledes. Like før full tid la Andreas Peterson et glimrende innlegg over til innbytter Robert Stene som hamret ballen i mål via stolpen.

Scoringen til Stene sørget for at Levanger tok alle tre poengene på TUIL Arena. Dermed brøt Levanger forbannelsen mot Tromsdalen, og tok i tillegg sin første trepoenger på fotballens festdag siden opprykket i 2014.

Levangers neste kamp er hjemme mot Jerv 21.mai. Den kampen følger du naturligvis direkte på våre nettsider.

Disse spilte kampen:

Tromsdalen (4-4-2): Marius Berntzen - Håvard Lysvoll, Mehdi Dioury, Anders Jenssen, Jo Nymo Matland - Andreas Løvland (Andreassen fra 84’), Lars-Gunnar Johnsen, Anders Karlsen (Kjæve fra 66’), Mathias Abelsen - Mo, Vegard Lysvoll (Mienna fra 78’).

Levanger (4-3-3): Julian Faye Lund - Hampus Holmgren, Andreas Wrele, Tom Erik Nordberg, Håvard Lorentsen - Adria Mateo Lopez, Igoh Ogbu (Taddese fra 46’), Jo Sondre Aas - Andreas Peterson, Vegard Voll (Stene fra 68’), Ermal Hajdari (Aamodt fra 89’)