Lørdag ble årets Pinseløp i orentering på Kongsberg innledet. Der er også junior-VM uttaksløp og Sport8 Norgescup for juniorer, samt granskningsløp for VM-samling i Latvia for senior innlagt.

Frol-løperen Yngve Skogstad kom seirende ut av løpet lørdag. Med over fire minutters seiersmargin viste han landslagsledelsen at han ønsker å bli tatt ut til den kommende VM-samlinga, og der kjempe om en VM-billett, skriver Frol-trener Fritjof Sandstad i en mail til Innherred. VM i orientering går av stabelen i Riga i Latvia fra 4. til 11. august. Frol-løperen Jo Forseth Indgaard ble nummer sju.

Sistnevnte måtte kjempe om en topp to-plassering i pinsa for å komme med på samlinga, og nettopp det klarte han under søndagens mønstringsløp. Han var kun seks sekunder bak Skogstad, som igjen stakk av med førsteplassen. Dermed kan det nå bli tre frolinger på VM-samling, etter som Paul Sirum allerede er tatt ut, skriver Sandstad i en mail til Innherred.

Uttakskriteriene til VM innebærer flere vurderingsløp, som sammen med skjønn og internasjonale meritter brukes til å ta ut et visst antall løpere til en «VM-samling» lenger ut på sommeren. Først etter denne samlingen blir det klart hvem som får representere de norske farger i Latvia.