Kim Ove Riksvold hadde sin største dag på fotballbanen mandag kveld. 25-åringen herjet med eliteseriestjerner og landslagsspillere da Ranheim slo Molde 3-1 og befestet sin posisjon i toppen av tabellen. Molde ledet 1-0 da han rett etter pause la inn til Mads Reginiussen som ordnet utlikning. Kvarteret ut i andre omgang var han på rett plass foran mål og fullførte snuoperasjonen til 2-1. Michael Karlsen scoret kampens siste mål.

– Det er utrolig artig å få være med på dette. Spesielt ettersom jeg slet med ryggen i vinter og ble tvunget til å trene alternativt i perioder. Jeg har prøvd å være tålmodig og føler jeg har klart det. Trenerne har sagt at jeg kommer til å få mine sjanser dersom jeg holder meg sykdom og skadefri, sa en glad verdaling etter at overraskelsesklubben hadde sikret seg en ny eliteserieskalp.

Opp- og nedturer

Kim Ove, som forlot Verdal idrettslag i 2012, har hat hatt både opp- og nedturer etter at han valgte å prøve seg høyere opp i divisjonssystemet. Det ble både utlån og permanent overgang til Byåsen etter at han signerte de første overgangspapirene for Ranheim. I Byåsen gjorde han det så bra at askeladden i norsk toppfotball hentet Riksvold tilbake til Ranheim og daværende 1. divisjon.

Kim Ove Riksvold i NM-kamp mot Amin Nouri og Vålerenga for Verdal i 2009, etter at Ranheim hadde blitt beseiret i første runde. Foto: Kristian Stokdahl

Kim Ove Riksvold har farten og gjennombruddshissigheten som sin spisskompetanse. Det fikk Vegard Forren og de andre i Moldes forsvarsfirer erfare i mandagens oppgjør. Kim Ove var flink til å utnytte det som var av bakrom. Han gjorde også en samvittighetsfull jobb bakover på banen. Både midtbanen og forsvarsspillerne dro nytte av Riksvolds store løpskraft.

– Var dette den endelige bekreftelsen på at du holder bra eliteserienivå?

– Det har jeg egentlig ikke reflektert over. Fokuset mitt er å gjøre en best mulig jobb for laget. Så får det bli opp til andre å vurdere hvor bra det eventuelt er. Men jeg er glad for at jeg får tillit. Jeg har de siste årene følt at jeg har hatt potensial til å spille høyere enn i andredivisjon, sa sympatiske Kim Ove.

Spent på fortsettelsen

Det ene av to lokale innslag i en av landets mest populære eliteserieklubber, legger ikke skjul på at han er spent på fortsettelsen. Kom Ove konstaterer at Ranheim allerede er i ferd med å nå det som var den store målsettingen før sesongstart. Nemlig å ta så mange poeng at de berger plassen.

– Vi har vært flinke til å ta en kamp om gangen. Det skal vi også være i fortsettelsen. Jeg både håper og tror det skal bli mye å glede seg over fremover. Selv om vi er forberedt på at det kan komme tyngre perioder, sa Riksvold til et stort pressekorps etter at fløyta hadde gått for full tid.

Vil få flere muligheter

– Kim Ove vil få flere muligheter. Men på grunn av hans skadehistorikk må vi være forsiktige når det gjelder bruken av han. Spesielt i mai måned hvor kampene kommer tett, sier Ranheim-trener Svein Maalen.

Han var på ingen måte overrasket over at Kim Ove var så god som han var da Molde gjestet Ranheim i praktfullt sommervær mandag kveld. En energisk verdaling var den store «snakkisen» på tribunen frem til han ble byttet ut mot slutten av oppgjøret. Riksvold hadde på det tidspunktet løpt seg tom etter en heroisk innsats.

– Kim Ove har vært god på trening og har gjort det bra de gangene han har fått muligheten i kamper. Det er en trøblete rygg og skadene som har vært Riksvolds største utfordring i år og de siste årene. Vi har i den forbindelse vært nødt til å være påpasselig med hans totalbelastning, sier Maalen til Innherred.

Har et stort potensial

Den trønderske suksesstreneren er tydelig på at den svært så sympatiske verdalingen har et stort potensial på fotballbanen. Han er overbevist om at Kim Ove vil fortsette å prestere dersom han holder seg skadefri og får kontinuitet i treningen fremover.

Maalen, som for øvrig var fysioterapeut før han ble fotballtrener på heltid, er bevisst på at Kim Ove må få tid til å hente seg inn.

– Skadehistorikken gjør at restitusjon og tilrettelegging av treningshverdagen er viktig. I perioder har det blitt mye alternativ trening på ham. Kim Ove får nå betalt for at han har vært tålmodig og dedikert i treningsarbeidet, sier Maalen, som forventer flere scoringer og mer storspill av den tidligere Verdal-spilleren fremover.