Statsminister Erna Solberg gjester årets NM i gatefotball 25. til 27. mai. FMS Gatefotball fra Verdal stiller med to lag i turneringen.

Bra på mange måter

Hovedmålsettingen med gatefotballen er å bidra til økt livskvalitet, bedre mestring av hverdagen og rusfrihet for deltakerne, og å skape økt forståelse og respekt for personer med ulike utfordringer i livet.

– Min målsetting med besøket er å møte og snakke med spillerne, lytte til deres livserfaringer og betydningen gatefotballen har hatt for dem, uttrykker Solberg.

Helsedirektoratet støtter for øvrig NM-arrangementet med 600.000 kroner.

Gatefotballen er et tilbud til personer som har hatt utfordringer som rus, psykiatri, bostedsløshet og sosial isolasjon, og flyktninger og asylsøkere med ulike utfordringer inkluderes også. Frelsesarmeen kan vise til gode resultater.

Lundekvam-innledning

Årets gatefotball-NM arrangeres på Gjemselund stadion i Kongsvinger, hvor det rigges opp slik at det spilles fire kamper parallelt.

Før alvoret ute på banen tar til, er det innledning av NM med et seminar om idrett og rus i morgen kveld. Der er den tidligere fotballproffen Claus Lundekvam hovedinnleder.