Skrevet av Håkon P. Kjeldsen.

Levanger gjestet Florø stadion under strålende sol og 25 grader søndag kveld. Roger Naustans menn var naturligvis ute etter å revansjere mandagens tap hjemme mot Jerv.

Florø hadde et lite overtak spillemessig de første minuttene på gressmatta i Norges vestligste by. Levanger hadde dog stålkontroll defensivt, og etter knappe 20 minutter sang det i nettmaskene bak tidligere Jacob Storevik. Andreas Wrele vant duellen etter et hjørnespark, og fra kloss hadde Jo Sondre Aas få problemer med å overliste den tidligere Levanger-keeperen.

Etter scoringen fortsatte Florø å styre kampen, men uten å lykkes i å komme til de helt store målsjansene foran Julian Faye Lund. Levanger var ikke ufarlige på kontringer, men lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Stene-magi

Like etter hvilen var Ermal Hajdari nære ved å doble ledelsen for de hvitkledde etter et nydelig innlegg fra Andreas Peterson. Få minutter senere leverte Peterson nok et perfekt innlegg.

Robert Stene raget høyest i denne duellen mot Ranheim i cupen. Det gjorde han også mot Florø. Et nytt hodestøt fra spissen gjorde at LFK til slutt vant 2-0 på bortebane. Foto: Magnus Strand.

Denne gangen var det storscorer Robert Stene som kom på enden av innlegget. Spissen var iskald i det han nikket inn Levangers andre for dagen.

Stålkontroll

Etter Stene-målet viste Levanger hvordan man spiller godt og kompakt forsvarsspill. Florø kontrollerte banespillet, men var aldri i nærheten av å spille seg tilbake i oppgjøret. Levanger var nærmere 0-3 enn Florø var 1-2, men målet til Robert Stene ble kampens siste, og dermed tok Roger Naustans menn sin andre borteseier på rad.

I neste runde venter Sogndal hjemme på Levanger Stadion. Kampen spilles 3.juni klokken 18.00. Kampen følger du naturligvis på våre nettsider.

Disse spilte kampen:

Florø (3-5-2): Jacob Storevik - Vegar Gjermundstad, Christer Husa, Andre Reksten - Oliver Rotihaug, Peter Aase, Stefan Aase, Alioune Ndour, Torje Naustdal (Callaku fra 46’) - Luc Jeggo (Eiken fra 74’), Halvor Solheim Olsen (Kling fra 79’)

Levanger (4-3-3): Julian Faye Lund - Hampus Holmgren, Andreas Wrele, Igoh Ogbu, Håvard Lorentsen (Ljung fra 90+2’) - Adria Mateo Lopez, Jo Sondre Aas, Horenus Taddese - Andreas Peterson, Robert Stene (Voll fra 85’), Ermal Hajdari (Aamodt fra 81’)