Kan legge seg ned og se poengene rulle inn

I kveld dobler de poengfangsten på denne måten.

Hanna Sørensen og Verdal trenger ikke ta et eneste spark på ballen for å få tre poeng i kveld.  Foto: Erlend Aune

Sport

Verdals kvinnelag i 3. divisjon leder serien med seks seire av seks mulige, det vil si de har bare spilt fem kamper.

- Det blir useriøst, og en stor ulempe for oss

Verdalingene skuffet over motstanderen.

For kampen mot Sokna den 20. mai ble ikke noe av. To dager i forveien melde de at de ikke kunne stille lag, og Verdal ønsket ikke å flytte kampen på grunn av tøft kampprogram i starten av juni, da kampen kunne spilles.

Nå skjer det samme igjen. I går fikk Verdals ledelse forespørsel om flytting av kampen mot Byåsen 3, som skulle spilles i kveld.

Men Verdal er lite lystne på å innfri slike ønsker når lagets egne spillere har gjort det de kan for å være klare til kamp - med ordning av fri fra jobb og andre ting. Byåsen er dessuten et lag med en bred stall - dette er tross alt et tredje lag i seriesystemet, og hengekamper er sjelden noen fordel uansett.

– Det er ugunstig å ikke spille, men det får vi ikke gjort noe med. Det er uaktuelt å klumpe sammen kamper på høsten, det er enda verre. Nå skal vi bruke uka til å forberede oss maksimalt for ny toppkamp til helgen, sier trener Ole Einar Marken.

Dermed vanker det tre nye gratispoeng og 3-0 i mål i kveld, uten at verdalsjentene trenger å ta et eneste spark på ballen.

Får vi historiens første opprykk på walk over? Det er et stykke igjen dit, og verdalsjentene vil nok egentlig spille så mange kamper de får til. Juniorlaget, hvor de fleste a-lagsspillerne også er med, skal dessuten spille NM 3. runde hjemme mot Trondheims-Ørn 27. juni.

Og et lite apropos til slutt: Walk-over trenger ikke være bare bra heller. I 2010 skulle Vinnes herrelag møte Rørvik i siste serierunde, og trengte åttemålsseier for å berge plassen i 4. divisjon. Det var de sterk i troen på å klare, helt til bortelaget ikke møtte opp og kampen ble satt til Vinne-seier med 3-0.

Vi får håpe målforskjell ikke blir avgjørende for Verdals kvinnelag åtte år senere.