Bedriftsidretten har kanskje ikke den samme oppslutningen i dag som for et par tiår tilbake.

Det ønsker bedriftsidretten å gjøre noe med.

Samtidig vil de senke terskelen for å delta, for det er tross alt mosjon og sosial trivsel som er det aller viktigste.

Nå inviteres det til Trønderhallen Supercamp. Tidspunktet er lørdag 22. september, og ut fra navnet så skjønner sikkert de fleste at arrangementet går av stabelen i Levanger sin storstue.

Trønderhallen er selvsagt med som arrangør i samarbeid med Levanger kommune og Bedriftsidretten i Nord-Trøndelag.

–Inspirasjonen er idrettsfestivalen i Trondheim. Den har pågått siden 2007. I år var det over 6000 deltakere. Vi hadde lyst til å se om vi kunne få til noe lignende her, sier Svenn Robert Berg, daglig leder i Trønderhallen.

Han er rask med å tilføye at de langt ifra har de samme ambisjoner om størrelsen på arrangementet i Trønderhallen, men de har lyst til å se hva det er mulig å få til på Innherred også.

Begge kjønn i lag

– Vi håper dette kan bli en fast tradisjon. Samtidig er vi opptatt av at dette skal være et lavterskeltilbud, sier Ragnhild Dullum Knudsen fra bedriftsidretten

Det er mixturnering for voksne det inviteres til.

Vannpolo, volleyball, og det gode gamle ballspillet i gymsalen på skolen – nemlig kanonball, som står på programmet.

I tillegg kan arrangøren friste med noe de har kalt dobbelball. Her spilles det en omgang hver med fotball og innebandy før resultatet legges sammen.

Jan Tommy Svebakk er leder for bedriftsidrettslaget i Levanger kommune. Han har selv vært i Trondheim og deltatt på idrettsfestivalen, og mener med den opplevelsen at deltakerne har noe å se fram til

– Det skal jo i hovedsak være artig. Samtidig er Trønderhallen et ypperlig sted å ha det, i og med at basseng og idrettshall ligger vegg i vegg.

I dobbelball er det tre stykker på hvert lag hvor man spiller på liten bane med vant, og med små mål uten keeper.

I volleyball er det mix-lag, og det må være minst tre kvinner på banen samtidig.

Det samme gjelder kanonball, og her kan arrangøren også friste med at det skal brukes en softball, slik at de som har vonde minner med blåmerker på låret fra barneskolen trygt kan melde seg på.

Svenn Robert Berg håper noen lag er så friske at de melder seg på i vannpoloturnering under supercupen. Foto: Marte Skjesol.

Vannpolo er en gren som faktisk ikke finnes på menyen i Trondheim, så har vil supercupen i Levanger være eksklusiv.

–Vi kan vel si at vi er litt spent om noen har lyst til å prøve dette. I utgangspunktet holder det at du kan svømme. Følg med på vår nettside, så kommer mer info, sier Berg.

Arrangørstaben vil understreke at supercupen er et tilbud for alle. Du trenger ikke være tilknyttet noe bedriftsidrettslag for å melde deg på. Det eneste kravet er at du må være over 15 år.

Levanger Håndballklubb skal sørge for at serveringstilbudet er både sunt og godt.

Det vil også bli tilbud om bankett på kvelden, og den vil foregå på Nord universitet.

Arrangøren ber interesserte om å starte planleggingen allerede i dag.

Melder laget seg på i løpet av juli, så er startavgiften kun 1 800 kroner per lag.

Informasjon om dette finner du på arrangementets hjemmeside: tronderhallensupercup.cups.nu

Og for å sette hele cupen i det riktige perspektiv:

Det blir selvsagt premiering til det laget som stiller med de mest fantasifulle kostymene, så her er det bare å starte planleggingen allerede i dag.