Ved 18-tiden rullet Trønderekspressen i mål til seier i årets utgave av sykkelrittet Styrkeprøven fra Trondheim til Oslo.

De klokket inn til en sluttid på 13 timer og 57 minutter. Med på laget var blant annet Vegar Rangul (måtte bryte på grunn av skade), Tour de Tomtvatnet-vinneren Amund Solli, Frode Jermstad, Håkon R. Veseth, Bjørn Holmvik og Hans Olav Nilsen. Trønderekspressen kom i mål med tolv menn igjen i sitt tog.

Det var en hard kamp mot konkurrenten Aurora Borealis, men de ble mot slutten av rittet fullstendig parkert av ekspressen fra Trøndelag.

Tråkkemaskina fra Skogn bidro sterkt

Innherred tok en prat med Amund Solli fra Skogn like etter målgang. Han tok forrige lørdag seieren i Tour de Tomtvatnet. I dag var han sterkt delaktig i en ny sterk prestasjon for sitt lag.

Han var meget fornøyd med turen fra Trondheim til Oslo.

- Dette var utrolig gøy. Dette var jo målet vårt, så det må sies å være helt perfekt gjennomført, sier gullgrossisten Solli.

Han forteller at alle på laget har lagt ned en stor innsats i treningen mot dette rittet, og at teamet rundt er stort for å få de gjennom den lange løypa.

- Vi satte utgangstempoet vårt etter våre to konkurrenter (Rye og Aurora Borealis) og det var jevnt veldig lenge, men vi klarte å kjøre et jevnt høyt tempo som ga oss trua på seier.

Ikke alt gikk på skinner

Trønderekspressen startet med 30 ryttere, men fikk bare 12 av de i mål. Solli understreker at Styrkeprøven ikke er noen dans på roser.

- Alle som startet fra Trondheim var i god form og ville komme over fjellet, men likevel er det nok ørsmå forskjeller på oss som gjør at noen ikke har helt dagen.

I tillegg til de som måtte kaste inn håndkleet på grunn av at formen sviktet noe, var det også tre som var innblandet i velt. En av de var Skogn-syklisten Vegar Rangul.

- Det var rett og slett utrolig trist at Vegar gikk i bakken. Heldigvis går det bra etter forholdene både med kragebein og hode for han, sier lagkameraten i både Trønderekspressen og Skogn, Solli.

Solli var likevel svært fornøyd med vegene, selv om en del områder rundt Gudbrandsdalen bar preg av opprustning og dermed var litt vanskelige å kjøre sykkel på.

TRÅKKET PÅ Amund Solli kan sies å ha form, hell og kløkt med seg på sykkelsetet om dagen. Foto: Tore H. Kristoffersen

Gullgrossist

Det er bare en uke siden forrige gullmedalje for Solli. Da tok han seieren på terrengsykkel i Tour de Tomtvatnet.

- Det er stor forskjell på disse to rittene, både med tanke på puls, lengde og type sykkel. Hadde jeg kunnet velge mellom en av disse to seirene hadde det nok blitt Styrkeprøven.

Tilbake til hverdagen

Etter over 13 timer på sykkelen er det nok lett for mange å tenke at man har syklet nok for en stund. For Amund Solli er likevel ikke på langt nær ferdig.

- Nå blir det bufeet og bankett her i Oslo. Deretter er det bare å begynne å forberede seg til Jotunheimen rundt på 440 km. Det er nesten sært å si det, men jeg gleder meg!, humrer Solli.

Det blir uten tvil spennende å følge syklisten fra Skogn videre i sesongen. Snart burde han nok også vurdere å anskaffe seg gullhjelm.

Les mer om reisen til Trønderekspressen og de andre lokale lagene her.