To lokale syklister satt i den 12 mann store Trønderekspressen som gikk i mål som vinner av årets utgave av Den store Styrkeprøven på sykkel. Både Frode Jermstad og Amund Solli var med helt inn.

- Vi var 30 som startet og bidro til denne seieren. Det gjelder også de som måtte gi seg av forskjellige årsaker underveis. Flere måtte kaste inn håndkleet som følge av velt eller tekniske problemer. Det var også enkelte som ofret seg for laget og hoppet av sykkelen da de ikke hadde mer å gi. Det var i henhold til det som vi hadde blitt enige om på forhånd. Jeg har lyst til å berømme lagmoralen som er fantastisk i denne gruppa, sa Geir Møllegard etter at seieren var sikret.

Vegar Rangul ble hardt skadet de han veltet ved Gjøvikbrua. Ble sendt til sykehus med flere bruddskader.

Det skulle seg at lagkapteinen og hans lagkamerater, malte i stykker de andre lagene. Det var på forhånd forventet at Trønderekspressen kom til å få hardest kamp av Team Aurora Borealis og Rye. To Oslo-klubber som hadde den samme målsetningen som Trønderekspressen som hadde flere lokale ansikter på laget. Alle tre var på jakt etter både seieren og ny løyperekord. Det viste seg tidlig at løyperekorden ikke var innen rekkevidde. Til det var motvinden for sterk.

Ni sekundmeter

- Det var først etter at vi hadde passert Dombås at vi fikk de sekunderingene vi håpet på. Det var primært nedover Gudbransdalen og langs Mjøsa at vi la grunnlaget for seieren. Der ble det kjørt så bra, sa Jermstad, Solli og lagkapteinen etter at seieren var i boks. Det var fornøyde gutter som parkerte syklene sine på Valle Hovin. De var glade for at de fikk være med på en triumf som Trønderekspressen har jobbet utrolig hardt de siste åtte-ni månedene.

Hard konkurranse

- Jeg visste at dersom jeg ikke klarte å hente inn laget før vi var på toppen, så ville løpet ha vært kjørt for mitt vedkommende. For det er bortimot umulig å hente inn en gruppe som kjører så fort som dette i lett terreng, sa Jermstad som fikk orden på vannlatingen og kroppen etter at han hadde stoppet og gjort det på den vante måten. Det ble helt avgjørende for at han kunne bidra i 543-kilometer for at det ble en populær seier på Trønderekspressen.