Oppgjøret startet i et behagelig tempo. Lagene tok og følte på hverandre innledningsvis, og ingen av lagene tok altfor store sjanser til å begynne med. Kampen bar preg av et høyt antall dødballer, og en rekke stopp i spillet. Etter hvert tok Verdal mer over banespillet, men uten å sette bortelagets sisteskanse, Claus Flage, på de helt store prøvene. Etter en sjansefattig omgang gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Kolstadpress

Etter hvilen tok Kolstad full kontroll over kampen. Trondheimslaget presset vertene fra Verdal langt tilbake i banen, og skapte flere halvfarligheter. Om den første omgangen var preget av et høyt antall dødballer, var iallfall den andre det. To fysisk robuste lag la ingenting mellom i duellene, og dommer Stian Wiggen Hansen lot ingen slippe unna med urent spill.

Målkåte Nordvoll

Kolstad holdt trykket oppe i en knapp halvtime, men Verdal holdt unna med godt defensivt spill. Det siste kvarteret handlet alt om Austads blå og hvite menn. Etter flere brukbare sjanser sang det endelig i nettmaskene bak Flage i Kolstad-buret. På overtid ble et godt slått hjørnespark enkelt sendt i mål av storscorer Hans Kristian Nordvoll. Solid defensivt spill, kronet med en sen avgjørelse. En seier det ikke luktet svidd av, men en seier det luktet storlag, og kanskje til og med opprykk av!

Dette var Nordvolls åttende scoring for sesongen i ligaen.

Tre poeng mot Kolstad gjør at Verdal topper tabellen før Byåsen skal i aksjon mot Gjøvik/Lyn på lørdag.

I seriesammenheng var dette første seieren på år og dag mot Kolstad. De hadde nemlig ikke vunnet noen av de siste 14(!) kampene før dagens kamp i seriespill mot Kolstad. Endelig var «Kolstad-spøkelset» feid av banen, og hvem vet hvor dette vil ende for et lag fra Verdal som har gjort det til en vane å avgjøre jevne kamper til sin fordel?

Verdal (4-3-3): Kristian Melting – Jøran Wass, Deyzin Abdulla, Thomas Almli, Johannes Rydså (Erik Olsen fra 37’) - Trond Viggo Toresen, Trond Hynne (Carl Frode Utler fra 80’), Elias McKellar - Kristian Dragsten (Abdullah Almanea fra 46’), Hans Kristian Nordvoll, Rune Johnsen (Mikael Engesvik fra 85’).