Sverre-talentet trener med landslagsprofilene

- Det er veldig lærerikt å være her, sier hun.

Guro Reiten, Selma Pettersen og Maria Thorisdóttir sammen på talentleiren.  Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Sport

Talentet fra Levanger er én av 80 håndplukkede fotballspillere som denne uken er samlet på Equinors talentleir i Stavanger. Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole. Målet er å drive systematisk talentutvikling for å danne fremtidens landslag.

– Det er veldig lærerikt å være her på Equinor Talentleir. Det er et utrolig proft opplegg og det gir ekstra motivasjon til å jobbe hardere og bedre når jeg kommer hjem, sier Selma Pettersen.

Imponerte landslagsprofilen

På leiren fikk Selma blant annet veiledning fra landslagsspillerne Maria Thorisdóttir som til vanlig spiller for Chelsea FC og Guro Reiten som spiller i Toppserien for Lillestrøm.

– Vi er imponert over innsatsen til Selma og de andre spillerne her på Equinors talentleir. De viser en enorm stå-på-vilje og spiller med den samme gløden som kjennetegner de som nå spiller på A-landslaget. Det lover godt for fremtiden, sier Thorisdóttir og Reiten som er mentorer for Equinor Morgendagens Helter.  

De har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsmodell og har over 170 kamper for aldersbestemte landslag og A-landslaget.

Nåløyet er trangt

På leiren deltar rundt 80 av de mest lovende fotballtalentene i Norge. Både J15-landslaget, ett skyggelandslag med potensielle landslagsspillere og to tropper med 14 år gamle talenter er tatt ut basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

Fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, mener spillerne har all mulig grunn til å være stolte av seg selv.

– De har overbevist mange på veien for å bli tatt ut til denne talentleiren. Det er ingen tvil om at nåløyet er trangt. De er tatt ut fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre dem til en av «morgendagens helter». Talentleiren er en viktig arena med tanke på spissing og finsikting inn mot landslag, men først og fremst skal det være en inspirasjonsarena. Forhåpentligvis gir en slik samling spillerne ekstra motivasjon og viktig læring som de tar med seg hjem i klubbhverdagen sin, sier Håkon Grøttland.