Det sier den tidligere eliteserieprofilen og nå sportslig leder i FK Tønsberg, Lars Bakkerud, til Tønsbergs Blad (åpen sak).

Damian Aldas slo nemlig til motspilleren André Talge under Tønsbergs siste kamp mot Madla i 3. divisjon. Det så ikke dommertrioen, men slaget opprørte både motstanderlaget og den sportslige ledelsen i Aldas' egen klubb.

I tumultene etter situasjonen skubbet Talge til en annen Tønsberg-spiller, Tobias Hem, og ble selv utvist, og det hele endte dermed med at det var Madla som måtte avslutte med ti mot elleve. Kampen ble vist på Tønsberg Blad (+).

Ville suspendere ham selv

Men om ikke Aldas ble suspendert av forbundet, tok klubben selv affære.

– Vi forespeilet ham en lengre suspensjon fra kamper og trening, men istedet ble vi enige om å avslutte samarbeidet, sier Bakkerud til Tønsbergs Blad.

Det telte nok også litt at Aldas ikke har vært en kjempeåpenbaring på banen for Tønsberg, som «bare» har 17 poeng på 11 kamper, og allerede ligger åtte poeng bak topplaget Ørn-Horten.

Særlig på hjemmebane har det skrantet, med kun én seier og tre scoringer på fem kamper.

– Det har vel ikke vist seg å være noen god match mellom klubb og spiller. Vi må innrømme det, sier Bakkerud om Aldas-oppholdet som nå er over.

Polakken tegnet seg for én scoring, i 5-1-seieren borte mot Sandefjords rekruttlag.

Fløy i flint - havnet i Flint

Det tok ikke lang tid før Aldas hadde signert for en annen klubb i byen, Flint i divisjonen under.

Der er den sportslige situasjonen en helt annen. Flint har full poengpott etter ti kamper, det vil si de har spilt bare ni - den siste endte med tre gratispoeng da motstanderlaget ikke møtte.

Flint er klubben til Aldas' lagkompis i Verdal, Adrian Krysian. Han står med åtte scoringer på åtte kamper, selv om det har blitt tre på rad uten nettkjenning etter hattricket 16. mai mot Runar. Krysian har dessuten klart å sanke fem gule kort, men ingen røde.

Det fikk han riktignok i Verdal, i serieavslutningen i fjor, etter å ha kastet ballen på en motspiller i frustrasjon.

Adrian Krysian (til høyre) fikk se det røde kortet i fjorårets siste Verdal-kamp, etter å ha vært misfornøyd med et frispark i mot og sendt ballen i motspilleren etterpå. Damian Aldas (til venstre) lot ikke til å skjønne helt dommerens avgjørelse.

– Vi får en klassespiller

Nå blir de to i hvert fall gjenforent, og ikke bare det - Aldas blir nemlig Flints femte polakk i stallen, og den sportslige lederen der ser frem til å få Aldas med i troppen.

– Da en klassespiller som er lokalisert i Tønsberg ble tilgjengelig, var dette naturligvis veldig interessant for oss. At han velger oss i konkurranse med flere hardsatsende klubber i fylket er vi ekstra stolt over, sier Flints sportslige leder Espen Røkaas på klubbens Facebook-sider.