Jo, Yngve og Paul. JYP. Kanskje blir det VM-samling i Latvia i starten av juli på alle tre. Yngve Skogstad og Paul Sirum er allerede tatt ut, men Jo Forseth Indgaards 5. plass i O-festivalen i dag gjør at også han fort blir med dit.

Skogstad har vist god form lenge, og på langdistansen i Oslo ble han nummer to, bare slått med 12 sekunder av vinneren Gaute Hallan Steiwer fra Fredrikstad. Litt over to kilometer fra mål i løypa som var på rundt 12 kilometer ledet han med fire sekunder på Steiwer.

Paul Sirum var også med helt i teten til et stykke over midtveis, og passerte som nummer fire etter rundt sju kilometer, litt over minuttet bak den senere vinneren. Så gikk det litt tråere, ikke minst i retning post nummer 14.

– Da virket det på GPS-sporet som om at han puttet kompasset i baklomma, illustrerer orienteringsildsjel Fritjof Sandstad i Frol IL.

I mål var han bare nummer tolv, slått med over sju minutter av duoen på topp.

For øvrig ble Isak Bergset nummer 14, Carl Petter Lyngen nummer 24 og Martin Vister nummer 41. På kvinnesiden ble Eirin Svanøe-Hafstad nummer 21.