Levanger Håndballklubb regnet med at de kom til å miste Vilde Rønningen etter årets sesong, som endte med nedrykk fra 1. divisjon.

Nå er det klart at den talentfulle 18-åringen tar steget helt opp i eliteserien. Hun har skrevet under en toårskontrakt med Molde HK, som ble nummer ni på det øverste nivået sist sesong.

Ønsker å utvikle seg videre

Rønningen kommer til å konkurrere med to andre gode strekspillere i klubben.

– Jeg velger å gå til Molde fordi jeg har tro på treningsgruppa og treningsmiljøet. Jeg håper det kan utvikle meg til en bedre håndballspiller, sier hun i en pressemelding som klubben sendte ut til media i Romsdal.

Flere ting trekkes frem om skogningen fra Moldes sportslige ledelse.

– Vilde er en stor strekspiller med fin følelse for spillet, og er god til å få tak i ballen. Hun liker å trene, noe som er veldig viktig for oss, sier trener Magnus Johansson.

Størst i eliteserien

Romsdals Budstikke (+) siterer også sportslig leder Carl Henrik Indbjør i MHK Elite:

I Molde blir hun dessuten lagvenninne med den nederlandske bakspilleren Anouk van der Wiel, som bare er to centimeter lavere.

Opptatt med landslaget

Nå om dagen er for øvrig Vilde Rønningen på landslagsopphold. I går vant juniorjentene 27-22 mot Sverige, etter å ha spilt 23-23 mot Danmark på fredag. Rønningen har ikke tegnet seg på scoringslista så langt. Siste kamp i turneringen Scandinavian Open spilles i dag, søndag, mot Romania.

Neste uke går turen til Ungarn, hvor det er EM fra. 1. til 14. juli. Der møter det norske juniorlandslaget Elfenbenskysten, Brasil, Montenegro, Portugal og Ungarn i gruppespillet.