Vi er halvveis inn i sesongen, og OBOS-ligaen går nå inn i sin årlige sommerpause. Levanger har hatt sin verste vårsesong på Norges nest øverste nivå noensinne, og nå krever en håndfull supportere at styreleder Robert Eriksson går av.

Det er Levanger FK Support – Avdeling Sør (@AvdFk) som melder «#ErikssonOut» på sin Twitter-konto. De skriver videre at skepsisen ble etablert så tidlig som i 2016, da Eriksson ikke visste hvem de var, og nektet å sitte med dem under bortekampen mot Kongsvinger i 2016.

– Jeg skal ikke sitte med dere. Jeg skal på VIP-tribunen, skal Eriksson ha uttalt under Levangers bortekamp mot Kongsvinger for to år siden ifølge Avdeling Sør på Twitter.

Styreleder Robert Eriksson sammen med trener Roger Naustan da sistnevnte ble ansatt i fjor høst. Supportergrupperingen mener det er førstnevnte som bør gå.

Videre skriver supportergruppen at ingen av deres fremlagte forsalg ble vurdert på Levangers siste styremøte før sesongstart. Forslagene ble lagt ut på sosiale medier, men uten at supportergruppen fikk noe svar.

Kjenner seg ikke igjen

Styreleder Eriksson kjenner seg ikke igjen i meldingene som ble skrevet på det sosiale mediet.

– Først og fremst vil jeg bare si at meldingene er helt uproblematiske. Fotball hander om engasjement, lidenskap og følelser, og jeg er veldig glad for at vi har supportere som virkelig bryr seg. Jeg kjenner meg dog ikke igjen i det som skrives, og har et helt annet syn på saken.

Møttes før

Styrelederen forteller at partene har møttes flere ganger, blant annet borte mot KFUM Oslo og Ull/Kisa, og hatt hyggelige samtaler. Han har også en annen forklaring på situasjonen som oppsto borte mot Kongsvinger i 2016.

– Det stemmer at vi møttes borte mot Kongsvinger for to år siden. Jeg gikk bort for å hilse på dem, noe som tyder på at jeg vet godt hvem de er. At jeg ikke kunne sitte med dem under oppgjøret er så enkelt som at jeg var invitert på kampen, og så på det som ren folkeskikk å sitte sammen med de som inviterte meg.

Styremøte

Avdeling sør uttrykte også sin misnøye over at deres fremlagte forslag ikke ble vurdert på styremøtet før sesongstart. Eriksson forteller til Innherred at alle forslag ble grundig vurdert, og at det er LFK Stallions' (hovedgruppen med LFK-supportere) ansvar å informere Avdeling Sør om hvilke saker som ble vurdert.

– Vi hadde en grundig prosess under møtet, og kom fram til det vi mente var riktig. Videre informerte vi flere grupperinger, blant andre LFK Stallions, om hvilke saker som ble vurdert. Da mener vi at det er deres oppgave å informere sine grupperinger videre.

Innherred har tatt kontakt med Avdeling Sør. Deres eneste kommentar var at Twitter-meldingen ble godkjent av flere medlemmer i gruppen, og lagt ut mens de følte stor skuffelse.