Klubben mønstret mange lokale løpere og slo for aller første gang Rapp fra Frosta som de har knivet med i så mange år.

–Det er utrolig artig at vi endelig skulle klare å ta skalpen på frostingene etter å ha vært veldig nære i mange år. Flere ganger har vi krysset målstreken bare noen få minutter for sent til å hamle opp med Rapp. Men i år satte vi på plass et av de lagene som har deltatt flest ganger i St.Olavsloppet, sa Katrine Selven etter at åsbyggene hadde avgjort nabofeiden til sin fordel.

Selven var lagleder for et av lagene som mønstret flest unge løpere på den 330 kilometer lange ferden fra Trondheim til Østersund. I Aasguten er det tradisjon for at de yngste får være med på å frakte stafettsnora mellom Trondheim og Østersund. Alle fire dagene var det flere fra niårsalderen og oppover som svettet i de blåe og hvite klubbdraktene. Det synes de eldste er artig.

–Vi har ingen nedre aldersgrense. Det er foreldrene som avgjør om ungene er gamle og modne nok til å ta en etappe eller to. Det er nok noen som føler på det ansvaret og forventningspresset det er å løpe med startnummer og for et lag. Selv om vi prøver å tone ned prestasjonspresset. Hos oss er det ikke slik at du må være så og så god for å bli. Alle som vil får tildelt en etappe.

–Hvordan er det å få fylt opp alle etappene når feriene har startet, Selven?

–Det går helt fint for vårt vedkommende. Aasguten har faktisk så mange som vil løpe at det bare er et fåtall som løper to etapper. Langrennavdelingen hadde tatt på seg ansvaret for fredagen. De tok seg av alle etappene fra Sandvika til Åre. Den dagen var alle som løp i alderen ni til 18 år, sa laglederen til Innherred.

Arnfinn var den eldste

Arnfinn Rønning var også denne gangen den eldste av Aasguten-løperne som var i aksjon. Veteranen holder koken og er en av dem som har flest starter for klubben i St.Olavsloppet-sammenheng. Rønning gleder seg også over at rekrutteringen er god og det ser lyst ut for de neste årene. Laglederen trekker også frem den positiviteten som preger laget og klubben.

–Vi måtte på grunn av de trafikale utfordringene gjøre noen rokkeringer underveis på lørdag. Han som skulle ta over etter Henrik Alstad rakk ikke frem til veksling. Jørgen Alstad steppet imidlertid inn på kort varsel. Han tok over både trøya og startnummeret til sønnen slik at vi kunne fortsette uten tidstap, sa Selven som nå kan trekke pusten etter hektiske dager i Sverige.

740 19 000

redaksjon@innherred.no