Årets store sykkelfest startet lørdag 7. juli, med tre nordmenn på startstreken.

I tillegg til de to norske rytterne som har bred erfaring fra rittet, Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) og Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), er Amund Grøndahl Jansen (Lotto NL-Jumbo) med i årets Tour de France.

Nytt: Bli med i Innherreds privatliga i TV2s tourmanager - meld deg på med koden 34f052cc

Vi varter opp med en premie til den som vinner ligaen.

Etappe 21

Gårsdagens tempo ble litt som forventet vunnet av Tom Dumoulin, selv om det bare ble knapp margin til en frisk Chris Froome. Sammenlagtvinner Geraint Thomas kjørte også en god tempo, mens det ikke holdt helt til mål for Ilnur Zakarin. Primoz Roglic virket å ha brukt alle kreftene dagen før.

Siste etappe i dag, på en dag hvor norsk idrett fikk den triste beskjeden om at Vibeke Skofterud er gått bort i forbindelse med en vannscootertur i Arendal i går kveld.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen har kanskje sine beste sjanser på tourens siste dag. Det er 95 prosent sikkert at det ender i en spurt, den siste som klarte å hindre de typiske spurterne å vinne var Alexander Vinokourov for etter hvert ganske mange år siden.

Riktignok er det et svært redusert spurtfelt som kommer til Paris, men når de klarte å samle det i Pau så skal det vel mye til om de ikke gjør det på denne etappen også.

Dog blir det ganske åpent, siden mange er slitne, og som sagt de råeste spurterne er borte. Vi tar sjansen på at Sonny Colbrelli har holdt friskheten, og tar etappeseieren. Den største favoritten på papiret er nok Arnaud Demare, mens Alexander Kristoff er andrefavoritt. Vi tror det blir mest nesten på Alex idag også.

Skulle det mot formodning bli noen andre enn spurterne, så ville vi prøvd oss på Sep Vanmarcke nok en gang. Han prøvde å komme løs på torsdag, men feltet ville ikke la bruddet bli altfor sterkt. Vanmarcke er god på brostein, og har enorm kjørestyrke. Men det skal erfaringsmessig ekstremt mye til for at noen holder unna helt til mål.

Innherreds tips: 1) Sonny Colbrelli 2) Alexander Kristoff 3) Edvald Boasson Hagen

Etappe 20

Vi var for så vidt inne på noe i går, uten at det endte helt slik i toppen som vårt tips. Rafal Majka var i brudd, og så ut til å kunne stikke fra til seier, mens Ilnur Zakarin støtet seg opp til bruddet og så veldig sprek ut. Men i bakkene ned mot mål kunne ingen gjøre noe med Primoz Roglic.

I dag kjøres det individuell tempo. Løypa er kupert, og den er derfor også litt for klatrere og ikke bare typiske tempokjørere. Vi tipper Tom Dumoulin har mest å kjøre for, og han er både en god klatrer og en eminent tempokjører - som blant annet vant VM i Bergen i fjor i en tøff løype.

Det vil være naturlig å ta med velkjørende Roglic i dag også, i en løype som passer den kjøresterke rytteren ganske godt. Han ser ut som en av de friskeste i feltet i sluttfasen av løpet, og det har mye å si.

Til sist tar vi like gjerne med Ilnur Zakarin for tredje dag på rad. Russeren lyktes ikke helt i fjellene, men er åpenbart godtkjørende mot slutten av en tour denne gangen også. I fjor ble han fjerdemann på den avsluttende tempoen i vueltaen, som var ganske flat, og Zakarin er bedre i en løype som denne.

Innherreds tips: 1) Tom Dumoulin 2) Primoz Roglic 3) Ilnur Zakarin

Etappe 19

Gårsdagen ble ikke helt som forutsett, det viste seg å være for ønskelig av FDJ og Bora å sette opp etappen for en spurt. Det betyr ikke at det ikke ble prøvd å få til et brudd som kunne holde inn. Fem meget sterke menn gikk avgårde, og vårt førstetips Sep Vanmarcke prøvde sammen med et par Trek-ryttere å støte seg opp til lederne. Da skjønte spurtlagene at det kunne bli for vanskelig å hente bruddet, og satte veldig stor fart.

I dag handler det om klatringer igjen, og selv om de ikke er de hardeste i touren vil nok etappen på dette stadiet ende med seier til en av de sterkeste klatrene.

Vi flytter om litt på våre tips fra i forgårs. Rafal Majka holdt ikke helt inn da, men kan naturligvis gjøre det i dag. Likevel, kanskje var han ikke riktig så sterk som vi hadde trodd. Det kan ha forandret seg, men usikkerheten gjør at vi flytter vår tredjemann fra da, Ilnur Zakarin, opp til førstetips i dag. Zakarin var ikke med i bruddet da, og ble vel også kjørt av favorittgruppa, men avslutningen var strålende.

Zakarin pleier å finne godformen mot slutten av en tour, og kanskje var det nettopp gullbeina som dukket opp da han kom i mål helt oppe på tiendeplass på den korte, blytunge etappen. I dag er det en vanlig lang etappe på programmet, og Zakarin er vel mer en dieselklatrer enn en høyoktans sådan.

Vi tar naturligvis med våre to andre mann fra den etappen også. Majka er nevnt. Polakken kjørte strålende, men til sist ble det for tungt. Sikkert litt fordi han kjørte så hardt på en etappe i forveien også. Selv om det ble kjørt hardt i feltet i går, var det tross alt en mulighet for å samle krefter igjen for Majka, som sikkert vil gjøre et nytt forsøk i dag.

Nairo Quintana syklet endelig slik vi gjerne skulle sett ham både tidligere i årets tour og de foregående tourene på siste klatreetappe. Plutselig hadde han rykket og kreftene til å kjøre det helt ut. Skulle det bli mann mot mann i siste fjellet, så skal man ikke se bort fra at Quintana nok en gang er sterkeste mann. Riktignok går det nedover til mål, men det vil nok ikke sitte igjen så mange at det åpenbart blir noen samling av den grunn.

Innherreds tips: 1) Ilnur Zakarin 2) Rafal Majka 3) Nairo Quintana.

Fasit: 1) Primoz Roglic 2) Geraint Thomas 3) Romain Bardet

Etappe 18

Vi hadde troen på storeslem i går, da Rafal Majka som den eneste satt igjen foran, og Nairo Quintana angrep fra favorittgruppa. Det ble imidlertid for tungt for Majka på slutten, og han ble passert av både Quintana og mange andre.

Quintana vant, og bekreftet litt det vi trodde om favorittene. Han vil nok fortsatt jakte en pallplass i hvert fall, og mulighetene for det er i morgen og lørdag. I dag er det en paddeflat etappe, som med 99 prosent sjanse ville endt i spurt tidlig i touren. Nå er derimot mye forandret, med nesten alle de gode spurterne ute eller sliten eller forslått, slik som Demare og Sagan.

Dermed er det ikke altfor mange lag som nødvendigvis vil jakte et brudd. Samtidig er det en mulighet for at alle ser på dagens etappe som en sjanse for en hviledag, og blir enige om at et par mann kan gå avgårde og kjøre full kontroll i feltet.

Det er riktignok ikke det aller mest sannsynlige. Man må kunne anta at alle lagene som fortsatt ikke har vunnet noe, og det er mange, har lyst til å gi det en sjanse i dag, som er siste sjanse egentlig. Spurterne skal få gjøre opp på søndag, lørdag er tempo og i morgen en tøff fjelletappe.

Vi prøver oss derfor på en bruddrytter, en kombirytter og en spurter.

Sep Vanmarcke blir vårt førstetips. EF Education-rytteren ville vært en av favorittene på brosteinsetappen tidligere i rittet om han ikke måtte passe på kaptein Rigoberto Uran. Nå er han forlengst ute, og Vanmarcke kan kjøre egne sjanser. Klassikerrytteren har enorm kjørestyrke, og spurter ganske bra i forhold til andre av de ikke-typiske avslutterne.

I tillegg tar vi med våre to norske håp i dag. Edvald har virket lysten på å prøve seg i brudd flere dager, men ikke helt hatt beina til å bli med eller få noe ut av det. Etappen i dag er imidlertid så lett at han bør kunne få en fin reise om han blir med, og tid til å varme beina før sluttfasen hvor han kan støte seg unna eller slå de andre i en spurt.

Skulle det bli samlet spurt, er Alexander Kristoff dagens største favoritt fordi nær sagt alle de gode spurterne er ute av rittet, og Sagan skadet seg i går, mens Demare har hengt som et slips i Pyrineene.

Innherreds tips: 1) Sep Vanmarcke 2) Edvald Boasson Hagen 3) Alexander Kristoff

Fasit: 1) Arnaud Demare 2) Christophe Laporte 3) Alexander Kristoff

Etappe 17

Som ventet ble det en vanvittig kamp om å komme i brudd i går, og det klarte ikke Pierre Rolland. De to andre tipsene våre gjorde imidlertid det, og ble nummer to og fem på etappen.

I dag blir starten helt annerledes. Rytterne skal rett inn i en tøff bakke, og for første gang skal det prøves ut et nytt startsystem. Istedet for en nøytral sone til å begynne med, skal rytterne stå linet opp som i en Formel 1-start, og etappen starter umiddelbart derfra.

Om det endrer så fryktelig mye, er vi ikke så sikker på, men det kan kanskje ta litt tid for lagene å finne hverandre. Vi tror riktignok at det meste vil arte seg som en annen start rett i en bakke.

Uansett blir det spesielt å gå på stigning umiddelbart, særlig når etappen bare er seks og en halv mil også, så å si uten flate parti.

En rytter som heller ikke kom med i brudd i går, men som virker å være i toppform, er Rafal Majka. Polakken er en av feltets aller beste klatrere, men i går kom han aldri unna på flatene. Sammen med tre andre hadde han en bra ledelse, men i likhet med alle andre bruddforsøk de første to timene ble det kjørt inn. Da den gedigne gruppa kom avgårde, hadde han ikke krefter igjen.

Majka jakter nok på nytt i dag, og forutsetningene for å komme unna er milevis bedre denne gangen. Spørsmålet blir hvor hardt det kjøres blant favorittene, og om det blir noen form for kontroll der et brudd kjøres inn. Kontroll blir imidlertid vanskelig, det lukter mer at kapteinene blir overlatt i større grad til seg selv og blir støtende på hverandre utover i etappen. Rafal Majka er i alle tilfelle en av de beste klatrerne i feltet, og virker i knallform.

Så kan det saktens bli slik at bare en bruddrytter holder unna, eller at sammenlagtryttere også gjør opp om seieren. Vi tar sjansen på Nairo Quintana, som i motsetning til Froome og Dumoulin ikke kjørte giroen. Kanskje kan det gjøre at han i forhold til dem vil ha mer å kjøre med i sluttfasen av touren. En tredje rytter som må forventes å prøve seg i dag, og som vanligvis kjører godt i den tredje uka, er Ilnur Zakarin. Han vil nok antakelig også angripe tidlig, og er en vinnerkandidat, men litt større usikkerhet rundt hans form enn Majka sin gjør at vi setter ham som vårt tredjetips.

Innherreds tips: 1) Rafal Majka 2) Nairo Quintana 3) Ilnur Zakarin

Fasit: 1) Nairo Quintana 2) Dan Martin 3) Geraint Thomas

Etappe 16

Jesus Herrada klarte å lure seg med i bruddet på søndag, men var nok ikke den sterkeste der og ble frakjørt i siste bakke. Ikke var han i stand til å følge de beste nedover mot mål heller, før han attpåtil krasjet sammen med en del andre i siste sving.

I dag kan nok forvente oss en litt samme type innledning på etappen som i går, med utallige bruddforsøk før noe kommer avgårde.

Siden det er relativt flatt, blir det verre for de typiske klatrerne å komme løs. Vi velger oss derfor en gammel ringrev, som har det med å komme i de rette bruddene. Nå har ikke Pierre Rolland vunnet en touretappe siden 2012, da vant han tilgjengjeld for andre dag på rad. Etappen han vant i 2011 var spesiell, i og med at det var på 22. juli.

Nå har han kanskje ikke vist superform i årets tour, men han var med i bruddet på lørdag og kom inn som nummer 11 etter avslutningen i veldig bratt motbakke som ikke passer ham ideelt. Vanligvis blir han sterkere og sterkere utover i en tour, og i dag finnes det en mulighet for at hvis han er med i det rette bruddet, så kan han være en mye sterkere klatrer enn de andre.

Rytterne skal innom Katalonia mot slutten i dag, og det åpner kanskje for at en av Izaguirre-gutta prøver seg. Ion ble nummer to i forriggårs, kanskje er det Gorkas tur i dag. Han ble for øvrig tredjemann i dagens målby i 2012.

Til sist tar vi med en ivrig bruddrytter etter hvert i årets tour. Domenico Pozzovivo har vist god form, og treffer han bruddet vil han nok være av de beste klatrerne. Dog skal han få trøbbel med å vinne med den utforkjøringen og flata inn mot mål.

Innherreds tips: 1) Pierre Rolland 2) Gorka Izaguirre 3) Domenico Pozzovivo

Fasit: 1) Julian Alaphilippe 2) Gorka Izaguirre 3) Adam Yates

Etappe 15

Dagens etappe likner mest på en ny bruddetappe. Det går opp og ned, men ikke så krevende stigninger. Den siste er langt fra så bratt som avslutningen i går, og etterpå går det utforbakke og et flatt stykke inn mot mål.

Det som kan gjøre at sammenlagtryttere og et hovedfelt gjør opp om seieren er vinden, det blir nok sidevind på slutten, men antakelig vil ikke det påvirke kampen om etappeseieren med mindre bruddet holdes under kontroll gjennom store deler av dagen.

En noe tøffere innledning enn i går betyr nok at man må ha litt klatreegenskaper for å komme med i bruddet.

Vi velger å kjøre samme tips i dag som i går. Trass i fire Cofidis-ryttere foran i går, var ikke Jesus Herrada en av dem. Men så ble bruddet også dannet i forlengelsen av splittelsen i sidevinden i starten i går. Herrada ville nok ikke vært den største favoritten uansett på grunn av den svært bratte bakken før mål, men i dag er bakkene lenger og en del slakere.

Herrada har mye fart i kroppen i en avslutning, så hvis han sitter med der fremme er han ikke nødvendigvis oppe mot altfor mange som er raskere enn seg.

Men klart, hvis Sagan og Alaphilippe er med i dag også, så er de raskere. Samtidig som alle vil skule på dem og eventuelt deres lagkamerater hvis noen støter fra i sluttfasen.

Edvald Boasson Hagen har ikke vist det skikkelige killerinstinktet ennå, og ikke overveldende form heller. Men litt sånn var det i fjor også, før han vant en etappe. I går prøvde han seg, men klarte ikke å henge med teten over en liten kul og ble dermed ikke med i bruddet. Bakkene i dag passer nok også Edvald bedre enn slutten i går.

Til sist tar vi med et annet tidligere tips: Lotto Soudals Tomasz Marczynski. Polakken har forholdt seg ganske rolig til nå i rittet, men har nok pekt seg ut de to etappene i går og i dag, og i dag er nok den aller beste sjansen for den kjøresterke og relativt klatresterke rytteren.

Innherreds tips: 1) Jesus Herrada 2) Edvald Boasson Hagen 3) Tomasz Marczynski

Fasit: 1) Magnus Cort 2) Ion Izaguirre 3) Bauke Mollema

Etappe 14

Det var visse forsøk i går på å få det til å bli en bruddetappe, men til sist fant feltet ut at spurtlagene ville ha så kontroll at det var nytteløst å etablere et brudd som kunne holde inn.

I dag er derimot alle innstilt på at et brudd skal gjøre opp om seieren. Ikke er det en dag for spurtere, og avslutningen er langt fra tøff nok til å gjøre den store forskjellen i sammendraget. Ergo er det fort duket for intens kamp om å komme med i brudd.

Det finnes en mulighet for at det blir et oppgjør mellom puncheurer og sammenlagtryttere på slutten, men det tror vi ikke så mye på.

Å i det hele tatt komme i brudd på en slik etappe er litt bingo, da det ikke er godt å si hvilken sammensetting som feltet er fornøyd med eller klarer å komme seg løs nok til at feltet ikke lenger gidder å jakte.

At innledningen ikke er veldig tøff gjør det enda mer tilfeldig hvem som lykkes.

Når bruddet er etablert blir det en småtøff etappe, der det hele skal avgjøres i en tre kilometer bratt bakke og et flatt parti inn til mål. Steven Cummings klarte litt mirakuløst å ta igjen to franske ryttere da samme avslutning ble kjørt i 2015, og mens de var mer opptatt av hverandre tok han innersvingen på begge.

Julian Alaphilippe er den klart største favoritten, men det er som sagt ikke enkelt å havne i akkurat det rette bruddet på denne etappen. Vi prøver oss med en liten outsider, Jesus Herrada. Den tidligere Movistar-rytteren sykler nå for Cofidis, og viste veldig gode takter da han nesten holdt unna for favorittene på en av de tøffe etappene tidligere denne uka.

I tillegg til å være formsterk, er Herrada meget kjapp i avslutningen, så hvis han er med i bruddet og henger noenlunde med opp den siste stigningen, blir han meget farlig. Han vant en etappe i Criterium Dauphine for to år siden, der han etter en ganske tøff stigning før mål suste forbi alle andre like før mål.

Med i innspurten den gang var også Serge Pauwels, som er en ivrig bruddrytter og er flink til å bli med i de rette. Han blir vårt andretips. Som tredjetips velger vi nok en bruddivrig rytter som aldri slutter å prøve - Thomas de Gendt.

Innherreds tips: 1) Jesus Herrada 2) Serge Pauwels 3) Thomas de Gendt

Fasit: 1) Omar Fraile 2) Julian Alaphilippe 3) Jasper Stuyven

Etappe 13

Gårsdagen ble svært spennende, med et spenstig angrep fra Steven Kruijswijk som nær hadde blitt den helt store suksessen, men til slutt ble han snøret inn av de andre sammenlagtfavorittene. Det mest spennende i sammendraget nå er hvordan Team Sky skal takle at Geraint Thomas leder, og egentlig ser vel så sterk ut som Chris Froome. Sistnevnte vil nok helst ikke spille annenfiolin, og det kan forkludre hele sammenlagtkampen og kanskje gi Dumoulin, Roglic, Bardet og flere til muligheten for å vinne hele greia.

I dag venter en flat etappe. Hadde det vært etappe en eller to i touren hadde det ikke vært det minste tvil om en spurt. Men nå er mange av de beste spurterne borte, og rytterne er slitne etter tre tøffe fjelletapper på rad.

Nå kan det likevel være interesse nok for å samle feltet, hvis ikke noen spurtere like godt blir med i et større brudd. Samtidig betyr det å være med i et brudd at det ikke blir noe spurtopplegg, men støting mot slutten. Og da vinner ikke nødvendigvis den raskeste i la oss si et 20-mannsbrudd.

Vi heller litt til det siste, at det blir et større brudd der flere kjappe sitter med. Sånn som Sagan, Boasson Hagen, Magnus Cort Nielsen og Daryl Impey, sammen med sterke klassikere og noen tempohester, ala Philippe Gilbert, Niki Terpstra, Sylvain Chavanel, Jasper Styuven og vårt skikkelige outsidertips for dagen, Silvan Dillier.

Sveitseren ble andremann i Paris - Roubaix i år. Han var sjanseløs mot Sagan i spurten, men hang meget sterkt med hele vegen inn. Dillier er halvkjapp, men først og fremst har han et bra rykk og tempoegenskaper til å holde unna hvis han først får noen meters ledelse.

I fjor vant han etappe seks i Giro d' Italia, også en flat greie der han klarte å slå Jasper Styuven i oppgjøret om seieren.

Innherreds tips: 1) Silvan Dillier 2) Jasper Styuven 3) Edvald Boasson Hagen

Fasit: 1) Peter Sagan 2) Alexander Kristoff 3) Arnaud Demare

Etappe 12

Det ble en knallhard dag i fjellene i går, og lenge så det ut til at Mikel Nieve skulle vinne for aller første gang i touren. Men bare noen hundre meter før mål ble han passert av Geraint Thomas, som rykket fra favorittgruppa på slutten. Det er kun seire som teller i dette selskapet, så at han også ble forbikjørt av tre andre gjorde nok ikke så mye fra eller til for Nieve.

Våre tips gikk altså ikke vegen, selv om både Serge Pauwels og Tomasz Marczynski var med i det store bruddet tidlig på dagen. Antwan Tolhoek satt sammen med både de to lagkompisene som henger bra med i sammendraget og hjelperkollega Robert Gesink gjennom hele dagen, og kom inn ni minutter bak vinner Thomas til slutt.

I dag venter tre utenforkategorier og en andrekategori, med avslutning på legendariske Alpe d'Huez. Det er litt 5050 hvorvidt favorittene i sammendraget gjør opp om etappeseieren eller om et brudd holder inn. Men tradisjonelt har et brudd ofte gått inn akkurat på dette fjellet.

Vi kan forvente stor fart fra start, når det går litt utforbakke, og at bruddet etablerer seg inn i det første fjellet, der det går hele 25,3 km i motbakke (med en ørliten dupp knapt midtveis) med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 6,2. Så suser rytterne ned, tar seg av andrekategorien, og så 29 nye kilometer, mest motbakke, men ikke så veldig bratt med 5,2 prosent gjennomsnittlig stigning. Før de atter suser ned og gyver løs på Alpe d'Huez, som er tøft nok med sine 8,1 prosent i snitt over en nesten 14 km lang stigning.

Vi får definitivt et brudd av sterke klatrere, men kanskje også noen solide temporyttere som kan holde farten oppe i de mindre bratte partiene. Dermed blir det ikke enkelt for sammenlagtrytterne å hente igjen alle i bruddet.

Vi satser på at LottoNL-Jumbo tar seg råd til å sende avgårde en mann i brudd i dag, og forsøker oss på samme mann som i går - Antwan Tolhoek. Alpe d'Huez er en perfekt anledning til å sette sitt navn på kartet for alvor. Han kommer til å se navnet sitt i asfalten opp fjellsiden, og bli bejublet av nederlandske fans.

Warren Barguil kommer nok til å prøve seg på nytt i dag, selv om det ikke strakk helt til i går. Om han allerede har formen til å vinne, gjenstår å se, men en del klatrepoeng tar han nok med seg. Til sist tar vi med Rafal Majka, som er langt ute av sammendraget nå, men er en av de aller beste klatrerne.

Innherreds tips: 1) Antwan Tolhoek 2) Warren Barguil 3) Rafal Majka

Fasit: 1) Geraint Thomas 2) Tom Dumoulin 3) Romain Bardet

Etappe 11

Gårsdagens tips satt rimelig bra. Vi hadde Rein som vår favoritt, og han kom seg med i bruddet og ble nummer tre til slutt. Vår andremann Serge Pauwels var også med der fremme, og kom i mål som nummer fem.

I dag fortsetter rytterne i fjellene. Det går opp og ned hele dagen, og ender på en bakketopp. Med to utenforkategorier er det klart at bare de aller sterkeste klatrerne vil henge med i et brudd. De to siste stigningene er noe lettere. Ergo kan det bli vanskelig å hente et antakelig meget klatresterkt brudd og vi kan få et scenario som i går, dog med større kjør blant favorittene mot slutten.

En skal heller ikke se helt bort fra at sammenlagtrytterne kjører om seieren på dagens etappe.

Skulle det bli et brudd som holder inn, prøver vi oss med Antwan Tolhoek til å stå øverst på pallen. Han er bare 24 år gammel, og et stort klatretalent. I går virket han sterk da han satt med de beste langt opp i det siste fjellet. Det kan hende han settes til å passe på Steven Kruiswijk og Primoz Roglic, men Robert Gesink fikk muligheten i går og det kan være Tolhoeks tur i dag. Han skal i hvert fall være sterk nok til å kunne vinne dersom han får lov til, og klarer å komme med i det rette bruddet.

Serge Pauwels, som vi hadde som andremann i går, blir vårt andretips i dag også. Han blir sjelden utslitt av en dag i fjellene, og angriper gjerne på nytt. Som nevnt har han som regel litt trøbbel med å gjøre det helt ferdig, men en strålende klatrer som bør bli bedre og bedre i den fasen vi er inne i nå, det er han.

Som tredjemann i dag tar vi med polske Tomasz Marczynski. Lotto Soudal-rytteren gikk ned i krasjen som sendte lagkompis Tiesj Benoot ut av rittet for en uke siden, men kom fra det med bare noen skrubbsår og litt vondt. Nå er han nok fullt restituert, og kan tenkes å prøve seg i et brudd. I vueltaen i fjor vant han to etapper, ikke de hardeste, men han har klatreegenskapene og tempoegenskapene til å kunne henge med inn på en etappe som i dag dersom bruddet får gå litt i fred.

Blir det favorittoppgjør tror vi mest på Dan Martin, med Chris Froome og Nairo Quintana som de største utfordrerne.

Tips: 1) Antwan Tolhoeck 2) Serge Pauwels 3) Tomasz Marczynski

Fasit: 1) Geraint Thomas 2) Tom Dumoulin 3) Chris Froome

Etappe 10

Vi var vel litt inne på noe på niende etappe i hvert fall. John Degenkolb, vårt andretips, klarte endelig å vinne en etappe i TdF. Skikkelig følelsesladd sådan, etter at han mistet en god kompis tidligere i år.

Den første uken var i all hovedsak flat, men nå begynner fjelletappene. Tirsdagens etappe er ganske brutal, ikke minst når det er første gang rytterne skal litt opp og ned, og det i tillegg var hviledag i går. Det kan ende opp i at noen av de store favorittene blir hektet fullstendig av, hvis de ikke har ladet opp riktig og tempoet blir høyt.

Vi undrer likevel på om det ikke blir en litt rolig og kontrollert dag blant de store favorittene, for å gjøre seg varm til de kommende etappene. I så fall kan vi få avgårde et brudd som får lov til å gjøre opp om seieren, mens favorittene tar sin kamp seg i mellom litt lenger bak i de to siste stigningene.

Før de i det hele tatt kommer inn i fjellene skal rytterne over en fjerdekategori og en spurt, og der vil nok en rytter som Peter Sagan være med. Om han sitter i dagens brudd gjenstår å se, eller om det dannes i stigningen etterpå.

Uansett skal etappen være for hard til at han gidder å sitte med altfor lenge.

Spesielt med stigningene i dag er at de er veldig bratte noen steder, mindre bratte innimellom. Det med veldig bratte stigninger er jo mer et Giro d'Italia-fenomen enn Tour de France, og når vi skal peke ut vårt vinnertips i dag tar vi en sjanse på rytteren med et skikkelig Innherred-navn: Rein. Rein Taaramae. Estlenderen er en knallgod klatrer, og en tid trodde man kanskje han kunne bli en skikkelig sammenlagtrytter. Men bedre enn andreplass i ungdomskonkurransen og ellevteplass sammenlagt i touren i 2011 har det ikke blitt, og kommer ikke til å bli.

I ukeslange ritt kan han imidlertid holde helt inn, og på enkeltetapper vil han alltids kunne blande seg. Taaramae viste seg så vidt frem på en etappe her om dagen, med et litt nyttesløst angrep mot slutten. Så angrepslysten er nok der, og Direct Energie er et lag hvor rytterne vil stå fritt i så måte. Dagens etappe likner dessuten litt på etappen han vant i Giro d'Italia i 2016.

Som sagt så tviler vi på et favorittoppgjør i dag, og da må vi velge et par andre typiske bruddryttere som Taaramae kan kvitte seg med. Serge Pauwels er en knallgod klatrer, men har ofte vansker med å komme seg løs fra resten av en utbrytergruppe. Thomas de Gendt er alltid aktiv, men om han er sterk nok til å vinne en slik etappe er kanskje mer tvilsomt.

Blir det bruddseier i dag, er det litt som å dra en kanin opp av hatten. Mange kan vinne fra et utbrudd. Skulle favorittene gjøre opp, så tror vi mest på ryttere som Roglic, Froome og Nibali, som alle er meget gode nedoverkjørere, og har kapasiteten til å henge med i et tøft tempo også oppover bakkene.

Innherreds tips: 1) Rein Taaramae 2) Serge Pauwels 3) Thomas de Gendt

Fasit: 1) Julian Alaphilippe 2) Ion Izaguirre 3) Rein Taaramae

Etappe 9

Vi hadde et ørlite håp om at fransk nasjonaldag skulle bety action på gårsdagens flate etappe, men nei. Selv bruddhesten Thomas de Gendt var å se helt i front i nøytral sone, i tilfelle det skulle skje noe. Istedet ble det nok en komisk etappe, der Marcus Burghardt tok kaka med å gå i et liksombrudd, bare for å stoppe i veikanten og stå som tilskuer og klappe til hovedfeltet da de passerte forbi.

I dag blir det noe helt annet. Det er det ingen tvil om. Rytterne skal over 15 partier med brostein på den ellers ganske korte etappen - kun 156,5 kilometer.

Det betyr formentlig flere tidlige bruddforsøk, både fra ryttere som ser det som sin mulighet til å vinne og fra hjelperyttere til kapteiner på lagene, som vil ha nytte av å ha folk ved siden av seg på de senere stadiene av etappen.

Farten kommer til å være høy, og det er nesten helt sikkert at noen av favorittene kommer til å punktere eller i verste fall velte og skade seg.

Kampen om etappeseieren kommer ikke nødvendigvis til å stå mellom de aller beste brosteinsrytterne, siden flere av dem har som sin oppgave å passe på sin kaptein i kampen om sammendraget.

Peter Sagan slipper nok å kjøre for Rafal Majka, og Sagan som atter har vist seg å være i form til sommerens store høydepunkt blir den naturlige favoritten. Quick Step har flere kandidater, der Niki Terpstra nok må være den sterkeste. Han ble tredjemann i selve Paris - Roubaix i vår, bak Sagan og overraskelsesmannen Silvan Dillier. Philippe Gilbert skal heller ikke regnes bort i Quick Step-laget. Gilbert er en bedre avslutter enn Terpstra, men Terpstra ser en del sterkere ut.

Ut over det er det en del andre kandidater som ikke har noe annet enn dagens etappe å ta hensyn til. Dessuten handler sykkelritt på brostein også litt om flaks. De beste har mest flaks, pleier man å si, men det har hendt mange ganger at store favoritter har punktert eller vært uheldig på andre måter og havnet langt i bakleksa i Paris - Roubaix.

En rytter som John Degenkolb, som har vist veldig gode takter i de rene spurtene, senest i går med tredjeplass, er en meget god brosteinsrytter.

Vi velger oss en outsider til slutt, og går for Lotto Soudals Marcel Sieberg, som er en meget erfaren og god brosteinsrytter. I Lotto-laget står de nok ganske fritt hele gjengen, selv om det kanskje kan bli aktuelt å hjelpe André Greipel på slutten hvis det er en litt større gruppe foran som kan antas å spurte om seieren.

Innherreds tips: 1) Peter Sagan 2) John Degenkolb 3) Marcel Sieberg

Fasit: 1) John Degenkolb 2) Greg van Avermaet 3) Yves Lampaert

Etappe 8

Som fryktet ble det en ganske innholdsløs etappe i går, med lite bruddvillighet bortsett fra en kort periode etter at det nesten virket som om at rytterne hadde fått beskjed fra rittledelsen om at de ikke kunne daffe avgårde hele dagen.

I dag er en ny flat etappe hvor det meste peker mot massespurt. En liten forskjell fra i går er at det er Bastille-dagen, den franske nasjonaldagen. Dermed vil nok noen flere ha lyst til å gå i brudd. Nettopp det, og at rytterne og lagene kanskje også skjønner at det er dårlig reklame å holde på som i går, gjør at vi tar en råsjanse i dag.

Blant rytterne som var med i det «ordentlige» bruddet i går var Edward Theuns, som også kan tenkes å spurte for Sunweb til slutt. I en spurt må det nok atskillig flyt til for at han skal blande seg inn helt fremme, men han er så rask at i en mindre gruppe vil han ha gode sjanser.

Dagens tips: 1) Edward Theuns 2) Lilian Calmejane 3) Nicolas Edet

(Altså ingen spurtkanoner, og et tips som vil være langt vekke dersom det blir samlet mot slutten).

Fasit: 1) Dylan Groenewegen 2) Peter Sagan 3) John Degenkolb

Etappe 7

I går traff vi ganske godt med våre tips. Riktignok hadde vi ikke Dan Martin som vinner, men Alejandro Valverde kom inn som nummer tre, og i mellom de to kom vårt outsidertips Pierre Latour, som i oddsmarkedet stod til hele 21 i odds på å komme blant de tre første.

I dag er vi tilbake til det som likner en ren spurtetappe. Den er hele 231 km lang, altså nesten som et klassikerløp på våren. Dermed skal det være enkelt å holde kontroll på bruddet for et jaktende hovedfelt.

Faren er at vi får en eller to ryttere foran på en meget langtekkelig etappe. Ikke blir det noe særlig vind heller, kanskje en svak motvind, noe som gjør at det neppe blir noen action slik vi så tendenser til fra Quick Step i går.

Motvinden betyr dessuten at bruddet får det enda vanskeligere.

Det mest sannsynlige er at kanskje tre mann stikker avgårde, og får åtte-ni minutters ledelse på det meste. Den enkle dagen betyr imidlertid at det blir et kjempejag mot slutten, og kanskje et velt eller to i svingene med to og drøye en kilometer igjen til mål.

Med to prosent stigning på den siste kilometeren er det kanskje en spurt for Alexander Kristoff, selv om han normalt sett ikke helt har toppfarten til å vinne i dette selskapet.

Bruddkandidater? Guillaume van Keirsbulck (Wanty), Sylvain Chavanel (Direct Energie), Florian Vachon (Fortuneo) er vårt forslag.

Innherreds tips: 1) Fernando Gaviria 2) Alexander Kristoff 3) Peter Sagan

Fasit: 1) Dylan Groenewegen 2) Fernando Gaviria 3) Peter Sagan

Etappe 6

En ny flat dag venter, lenge, men på tampen av dagens etappe skal rytterne opp en kort og bratt stigning, ikke bare en, men to ganger.

Mur de Bretagne er ikke like legendarisk som Mur de Huy, men avslutningen minner litt om den.

Avslutningen var også med i touren i 2015. Da stakk Alexis Vuillermoz avgårde på en liten flate i den siste stigningen og ingen ble enige om å hente ham. Dermed vant han etappen foran Dan Martin, mens Alejandro Valverde vant spurten i feltet bak.

Bretagne-muren på to kilometer stiger med 6,8 prosent første 500 meter, 11,8 prosent de neste 500 meter, så 5,6 prosent i nye 500 meter og bare 2,2 prosent siste 500 meter. Ergo kan Peter Sagan henge med og vinne en spurt i dag også, men nå lurer vi på om det ikke begynner å bli i hardeste laget.

Istedet gjentar vi tipset fra i går. Alejandro Valverde ble nummer fire da, etter blant annet å ha måttet tette en luke og dessuten bommet litt i en sving med 500 meter igjen. Mot slutten var han oppe mot normalt raskere ryttere, men var ikke altfor langt unna en pallplass.

I dag er det vesentlig brattere, og det vil han profittere på. Hvis Sagan ikke vinner, så havner han sikkert langt bak, så da velger vi istedet Philippe Gilbert som andremann. Han virker å være i veldig bra slag, og den gamle klassikerkongen har definitivt erfaringen til å levere et toppresultat. Som nummer tre velger vi en liten outsider, Pierre Latour. Formen er det i hvert fall ikke noe å si på, og han kan angripe tidlig og holde helt inn. Latour vant ungdomskonkurransen både i Katalonia og Dauphine i år, vant tempoen i det franske mesterskapet og ble nummer fire i landeveisrittet.

Innherreds tips: 1) Alejandro Valverde 2) Philippe Gilbert 3) Pierre Latour

Fasit: 1) Dan Martin 2) Pierre Latour 3) Alejandro Valverde

Etappe 5

Spurtetappen i går gikk ikke helt som vi hadde tenkt, det ble mer kaotisk enn forutsett og flyten til Quick Step ser ut til ingen ende å ha. Den som spurtet aller best var kanskje likevel den gamle ringreven André Greipel, som startet langt bak og tok mye vind, men var foran Gaviria med bare 40-50 meter igjen til mål.

I dag er en helt annen type etappe på programmet. En etappe med mange små stigninger, og en halvhard avslutning ala Amstel Gold Race på våren. Avslutningen er 4,8 prosent på den siste kilometeren, men de siste 200 meterne er bare 1,8 prosent, noe som gjør at det er en del brattere fra 1000 til 800 meter før mål.

Så fremt han er frisk, er Peter Sagan den naturlige favoritt. Han skal ha vært syk på mandag, men i går var han veldig sterk. Spørsmålet er om det er vedvarende, eller om han bare fikk ut en maksdag etter et kort sykdomstilfelle som ikke er så uvanlig.

Det er imidlertid mange bud på en etappeseier i slikt terreng, alt fra spurterne Gaviria og Demare til klatreren Alejandro Valverde, som også er veldig kjapp i bakkespurter.

Med norske øyne er det en fin etappe for Edvald Boasson Hagen, men rudsbygdingen har ikke vist superform i starten av touren.

Spørsmålet er hvor tøft det blir kjørt på etappen, og om det kan bli et skikkelig utskillelsesløp. Det kan det saktens bli.

Derfor tror vi på seier til Alejandro Valverde i dag. Spanjolen har vært supersterk hele våren etter å ha vært ute hele siste halvår i fjor med den alvorlige skaden han pådro seg i en velt på førsteetappen i touren 2017. Julian Alaphilippe er Quick Steps beste sjanse i dag, en rytter som alltid er farlig i kuperte avslutninger. Dessuten vil nok BMC gjøre alt de kan for å beholde trøya til Greg van Avermaet, som ikke så ofte vinner, men langt oftere er med helt der fremme.

Innherreds tips: 1) Alejandro Valverde 2) Julian Alaphilippe 3) Greg van Avermaet

Fasit: 1) Peter Sagan 2) Sonny Colbrelli 3) Philippe Gilbert

Etappe 4

Gårsdagens tempo gikk så å si akkurat som forutsett, med BMC og Sky som nummer en og to på lista. Quick Step klarte helt på tampen å komme seg så vidt inn foran Mitchelton-Scott, som dermed ble nummer fire istedet for nummer tre.

I likhet med Fernando Gaviria på spurtåpningsetappen, stod BMC på lagtempoen til rundt tre i odds.

I dag er det tilbake til spurterne. En gul trøye står ikke lenger på spill for dem, og at Philippe Gilbert (Quick Step) skal kunne ta fra Greg van Avermaet (BMC) trøya på dagens etappe er helt usannsynlig, da ingen av dem kan spurte til noen seier.

Trolig vil BMC jobbe for å beholde trøya på van Avermaets skuldre inntil spurtlagene tar kontrollen mot slutten.

Igjen vil vi nok se et brudd med de mindre lagene. Dion Smith må passe på klatretrøya si, men i dag blir det verre enn på søndag fordi klatringen er tøffere og ligger ganske langt ut på etappen. Ergo kan det by seg en mulighet for Sylvain Chavanel i sitt siste Tour de France. Hvem som eventuelt kan hindre ham er ikke helt godt å si, men kanskje Laurent Pichon i Fortuneo.

At et brudd skal holde hele vegen er likevel lite trolig.

Innspurten er enkel, og ren toppfart blir avgjørende så fremt man unngår uhell og finner seg et hjul å spurte fra.

Vi tror derfor igjen på Marcel Kittel, som ikke har verdens beste tog lenger, men likefullt er en av de, om ikke den aller raskeste i feltet. Dylan Groenewegen har vist knallform i vår, men slitt litt med å vise sitt aller beste i touren. Derfor kan det fort bli til en god plassering uten at han vinner. Arnaud Demare virker til å ha truffet formen bra, og er rask i en lett stigende spurt som dette.

Dermed dropper vi både Gaviria, Kristoff, Sagan, Greipel og Cavendish i vår topp tre-antakelse.

Innherreds tips: 1) Marcel Kittel 2) Dylan Groenewegen 3) Arnaud Demare

Fasit: 1) Fernando Gaviria 2) Peter Sagan 3) André Greipel

Etappe 3

I år er det igjen klart for lagtempo i touren. En småkupert, men forholdsvis lett løype venter rytterne.

De helt store overraskelsene blir det sjelden i denne disiplinen, hvor den samlede styrken alltid avgjør. Starten av touren, med uhell på flere av de beste sammenlagtrytterne gjør det ekstra viktig å ikke tape mer - helst knappe inn på forspranget til teten - for ryttere som Chris Froome, Adam Yates og Nairo Quintana.

Sky er favoritt hos bookiene, vi tror BMC istedet stikker av med seieren. De har de siste årene vært det beste lagtempolaget, og selv om Sky-rytterne kanskje hver for seg er sterkere enn BMC-rytterne, er de røde og svarte muligens litt bedre til å kjøre sammen.

Sunweb vant VM i fjor, men det er et lite spørsmål om Tom Dumoulin er på sitt aller beste. Derfor tror vi istedet Mitchelton-Scott vil gjøre alt de kan for å få Adam Yates med seg inn til en skapelig tid i sammendraget.

Innherreds favoritter: 1) BMC 2) Team Sky 3) Mitchelton-Scott

Fasit: 1) BMC 2) Team Sky 3) Quick Step

Etappe 2

Den andre etappen er litt kopi av den første, og igjen kan vi regne med at tre-fire mann stikker avgårde idet den offisielle starten vinkes igang. Ikke helt utenkelig er det at Fortuneos Kevin Ledanois prøver seg nok en gang, for å sikre klatretrøya på sine skuldre også på mandagens (og tirsdagens) etappe, i morgen er det jo lagtempo.

Klatringen passeres allerede etter 28 kilometer, så det finnes en mulighet for at feltet er samlet og noen andre vil prøve seg, men mest sannsynlig går bruddet umiddelbart uten større kamp.

I innspurten er det tre skarpe svinger mellom fem og tre kilometer før mål, og en ny skarp sving med to kilometer igjen. Knappe kilometeren før mål er rytterne innom en rundkjøring før det svinger ut på oppløpet. Dermed er ganske mye likt som i går, da Gaviria nesten må sies var suveren. Riktignok litt som følge av mye kaos på de siste kilometerne som Quick Step-toget profitterte på.

Det kan meget vel skje igjen, men kanskje blir ting litt mer i kontrollerte former i dag. I så fall tror vi at den normalt sett aller kjappeste i feltet, Marcel Kittel, tar seieren. Han gjorde en veldig bra spurt i går, selv om det bare rakk til tredjeplass. Dylan Groenewegen var den som skuffet aller mest i går, men kanskje har han heller ikke helt toppfarten til å matche de aller beste i dette selskapet. Ja, han slo Elia Viviani og flere andre sterke spurtere tidligere i år, og vant sisteetappen i TdF i fjor, men i staten på TdF når alle er friske og raske skal det noe helt spesielt til for å vinne.

Peter Sagan benyttet sin store klokskap til å være med helt der fremme i går, men viste at han ikke har fart nok til å slå de raskeste i en ren spurt. Det samme kan sies om Alexander Kristoff.

Vi sater på Kittel i dag, med Gaviria som tøffeste utfordrer. Arnaud Demare hadde et uhell litt før mål i går, og vi fikk aldri se hva han er god for. På sitt beste er han helt der oppe.

Innherreds favoritter: 1) Marcel Kittel 2) Fernando Gaviria 3) Arnaud Demare

Fasit: 1) Peter Sagan 2) Sonny Colbrelli 3) Arnaud Demare

Etappe 1

Den første etappen er så å si helt flat, så vær forberedt på en dag med malingstørking hva gjelder underholdning underveis. Men i tre-halv-firetida på ettermiddagen (tidlig på grunn av VM i fotball) begynner det nok å skje noe. Når Timothy Dupont (Wanty), Florian Vachon (Fortuneo) eller noen andre bruddryttere nærmer seg den enkle fjerdekategorien som vil gi klatretrøya på dag to, er posisjonskampen i gang for fullt i hovedfeltet.

Den blir viktig, for mot slutten av etappen er det først en innlagt spurt der kanskje en sammenlagtrytter prøver å ta et sekund eller to, men mest sannsynlig det blir ganske tilfeldig hvem som ruller først over. Så kommer innspurten, hvor kilometerne fra tre til en før mål inneholder to svinger og to rundkjøringer, der det blir viktig å være langt fremme.

Sjansen for velt er til stede, forhåpentligvis går det bra. Men ut på det smale, lange oppløpet blir det ikke enkelt å komme forbi uten et godt tog. Dylan Groenewegen, Amund Grøndahl Jansens lagkompis, er en av de største favorittene til seier etter et lett stigende oppløp. Men Quick Step har vunnet nesten alt de har tatt i dette året, og Fernando Gaviria har både et godt tog og stor fart i kroppen.

Innherreds favoritter: 1) Fernando Gaviria, 2) Dylan Groenewegen, 3) Sonny Colbrelli

Fasit: 1) Fernando Gaviria 2) Peter Sagan 3) Marcel Kittel

Startlisten ser slik ut:

Team Sky

1  Christopher Froome (GBr)

2  Egan Arley Bernal Gomez (Col)

3  Jonathan Castroviejo Nicolas (Spa)

4  Michał Kwiatkowski (Pol)

5  Gianni Moscon (Ita)

6  Wout Poels (Ned)

7  Luke Rowe (GBr)

8  Geraint Thomas (GBr)

EF Education First-Drapac p/b Cannondale

11  Rigoberto Urán (Col)

12  Simon Clarke (Aus)

13  Lawson Craddock (USA)

14  Daniel Martínez (Col)

15  Taylor Phinney (USA)

16  Pierre Rolland (Fra)

17  Thomas Scully (NZl)

18  Sep Vanmarcke (Bel)

AG2R La Mondiale

21  Romain Bardet (Fra)

22  Silvan Dillier (Swi)

23  Axel Domont (Fra)

24  Mathias Frank (Swi)

25  Tony Gallopin (Fra)

26  Pierre Latour (Fra)

27  Oliver Naesen (Bel)

28  Alexis Vuillermoz (Fra)

Team Sunweb

31  Michael Matthews (Aus)

32  Tom Dumoulin (Ned)

33  Nikias Arndt (Ger)

34  Simon Geschke (Ger)

35  Chad Haga (USA)

36  Søren Kragh Andersen (Den)

37  Laurens ten Dam (Ned)

38  Edward Theuns (Bel)

Fortuneo-Samsic

41  Warren Barguil (Fra)

42  Maxime Bouet (Fra)

43  Elie Gesbert (Fra)

44  Romain Hardy (Fra)

45  Kevin Ledanois (Fra)

46  Amaël Moinard (Fra)

47  Laurent Pichon (Fra)

48  Florian Vachon (Fra)

Bahrain-Merida

51  Vincenzo Nibali (Ita)

52  Sonny Colbrelli (Ita)

53  Heinrich Haussler (Aus)

54  Gorka Izagirre Insausti (Spa)

55  Jon Izagirre Insausti (Spa)

56  Kristijan Koren (Slo)

57  Franco Pellizotti (Ita)

58  Domenico Pozzovivo (Ita)

Mitchelton-Scott

61  Adam Yates (GBr)

62  Jack Bauer (NZl)

63  Luke Durbridge (Aus)

64  Mathew Hayman (Aus)

65  Michael Hepburn (Aus)

66  Damien Howson (Aus)

67  Daryl Impey (RSA)

68  Mikel Nieve Ituralde (Spa)

Movistar Team

71  Nairo Quintana (Col)

72  Andrey Amador Bikkazakova (Crc)

73  Daniele Bennati (Ita)

74  Imanol Erviti Ollo (Spa)

75  Mikel Landa Meana (Spa)

76  Jose Joaquin Rojas Gil (Spa)

77  Marc Soler (Spa)

78  Alejandro Valverde Belmonte (Spa)

BMC Racing Team

81  Richie Porte (Aus)

82  Patrick Bevin (NZl)

83  Damiano Caruso (Ita)

84  Simon Gerrans (Aus)

85  Stefan Kung (Swi)

86  Michael Schär (Swi)

87  Greg Van Avermaet (Bel)

88  Tejay van Garderen (USA)

UAE Team Emirates

91  Daniel Martin (Irl)

92  Darwin Atapuma (Col)

93  Kristijan Durasek (Cro)

94  Roberto Ferrari (Ita)

95  Alexander Kristoff (Nor)

96  Marco Marcato (Ita)

97  Rory Sutherland (Aus)

98  Oliviero Troia (Ita)

Quick-Step Floors

101  Julian Alaphilippe (Fra)

102  Tim Declercq (Bel)

103  Fernando Gaviria (Col)

104  Philippe Gilbert (Bel)

105  Bob Jungels (Lux)

106  Yves Lampaert (Bel)

107  Maximiliano Ariel Richeze (Arg)

108  Niki Terpstra (Ned)

Bora-Hansgrohe

111  Peter Sagan (Svk)

112  Maciej Bodnar (Pol)

113  Marcus Burghardt (Ger)

114  Rafał Majka (Pol)

115  Gregor Mühlberger (Aut)

116  Daniel Oss (Ita)

117  Pawel Poljanski (Pol)

118  Lukas Pöstlberger (Aut)

Astana Pro Team

121  Jakob Fuglsang (Den)

122  Omar Fraile Matarranza (Spa)

123  Dmitriy Gruzdev (Kaz)

124  Jesper Hansen (Den)

125  Tanel Kangert (Est)

126  Magnus Cort (Den)

127  Luis León Sánchez (Spa)

128  Michael Valgren Andersen (Den)

Dimension Data

131  Mark Cavendish (GBr)

132  Edvald Boasson Hagen (Nor)

133  Reinardt Janse Van Rensburg (RSA)

134  Serge Pauwels (Bel)

135  Mark Renshaw (Aus)

136  Tom Jelte Slagter (Ned)

137  Jay Robert Thomson (RSA)

138  Julien Vermote (Bel)

Katusha-Alpecin

141  Ilnur Zakarin (Rus)

142  Ian Boswell (USA)

143  Robert Kiserlovski (Cro)

144  Marcel Kittel (Ger)

145  Pavel Kochetkov (Rus)

146  Tony Martin (Ger)

147  Nils Politt (Ger)

148  Rick Zabel (Ger)

Groupama-FDJ

151  Arnaud Demare (Fra)

152  David Gaudu (Fra)

153  Jacopo Guarnieri (Ita)

154  Olivier Le Gac (Fra)

155  Tobias Ludvigsson (Swe)

156  Rudy Molard (Fra)

157  Ramon Sinkeldam (Ned)

158  Arthur Vichot (Fra)

LottoNL-Jumbo

161  Steven Kruijswijk (Ned)

162  Robert Gesink (Ned)

163  Dylan Groenewegen (Ned)

164  Amund Grøndahl Jansen (Nor)

165  Paul Martens (Ger)

166  Primoz Roglic (Slo)

167  Timo Roosen (Ned)

168  Antwan Tolhoek (Ned)

Lotto Soudal

171  Andre Greipel (Ger)

172  Tiesj Benoot (Bel)

173  Jasper De Buyst (Bel)

174  Thomas De Gendt (Bel)

175  Jens Keukeleire (Bel)

176  Tomasz Marczynski (Pol)

177  Marcel Sieberg (Ger)

178  Jelle Vanendert (Bel)

Direct Energie

181  Lilian Calmejane (Fra)

182  Thomas Boudat (Fra)

183  Sylvain Chavanel (Fra)

184  Jérôme Cousin (Fra)

185  Damien Gaudin (Fra)

186  Fabien Grellier (Fra)

187  Romain Sicard (Fra)

188  Rein Taaramäe (Est)

Trek-Segafredo

191  Bauke Mollema (Ned)

192  Julien Bernard (Fra)

193  Koen de Kort (Ned)

194  John Degenkolb (Ger)

195  Michael Gogl (Aut)

196  Tsgabu Grmay (Eth)

197  Toms Skujins (Lat)

198  Jasper Stuyven (Bel)

Cofidis, Solutions Credits

201  Christophe Laporte (Fra)

202  Dimitri Claeys (Bel)

203  Nicolas Edet (Fra)

204  Jesus Herrada Lopez (Spa)

205  Daniel Navarro Garcia (Spa)

206  Anthony Perez (Fra)

207  Julien Simon (Fra)

208  Anthony Turgis (Fra)

Wanty-Groupe Gobert

211  Guillaume Martin (Fra)

212  Thomas Degand (Bel)

213  Timothy Dupont (Bel)

214  Marco Minnaard (Ned)

215  Yoann Offredo (Fra)

216  Andrea Pasqualon (Ita)

217  Dion Smith (NZl)

218  Guillaume Van Keirsbulck (Bel)