Etter de siste granskingsløpene i Norge har Frol klart å få med tre løpere til den avgjørende VM-uttakssamlingen i Latvia.

Frol sin delegasjon består av Yngve Skogstad, Jo Forseth Indgaard og Paul Sirum, som til sammen utgjør 25 prosent av herresiden i samlingen.

Sistnevnte melder på telefon til Innherred fredag om at stemningen er god.

Håper på fullklaff

–Det går veldig greit her. Vi har gjennomført en god treningsuke hvor vi har trent spesifikk VM-trening. Det passer bra å trene i samme område som VM arrangeres, sier Sirum.

Han legger til at samlingen er lagt opp med trening første del av uken, før uttaksløpene går av stabelen i løpet av helga.

Uttaksløpene blir en tøff batalje for de totalt 12 løperne på samlingen. Det er nemlig bare lov å sende tre løpere på hver distanse til VM.

Paul tror det skal holde hardt å få alle frolingene til VM.

–Vi er alle tre på ganske jevnt nivå i forhold til hverandre, men å få alle tre til VM er nok et litt for hårete mål. Jeg øyner størst håp på mellomdistansen som har uttaksløp lørdag. For å komme til VM må man nok overprestere og ha en veldig god dag. Det er jevnt i toppen blant løperne på samlinga, forteller Sirum.

Travel helg

Fredag er viet til sprintuttak, mens det fra lørdag vil være uttak for mellom- og langdistanse.

Det gjenstår å se om Frol-løperne har dagen når startskuddet smeller. Paul Sirum har i alle fall en tydelig filosofi og et greit mål for helga.

– Om vi får med en froling til VM er det veldig bra!, sier Sirum.

VM i orientering arrangeres i Riga 4. til 11. august.