I dag var det duket for uttaksløp i orientering på mellomdistanse for de tolv herrene som er tatt ut til uttakssamling i Latvia.

Deriblant de tolv var våre tre lokale Frol-løpere Paul Sirum, Jo Forseth Indgaard og Yngve Skogstad. Paul Sirum endte som nummer tre på løpet i dag, og har dermed festet et sterkt grep rundt en av de tre VM-billettene som skal deles ut på distansen.

- Det var et litt halvveis løp i dag, og slettes ikke noe toppløp for min del. Jeg gjør tre feil som koster meg mye. Jeg holder likevel nivået godt, sier Sirum på telefon fra Latvia.

Han legger til at kroppen kjennes veldig god og at han mer enn gjerne vil vise dette i et VM-løp.

- Jeg mener selv at jeg er klar for å gjøre det godt i VM. Det har enda ikke kommet noen signaler fra landslagsledelsen på om noen av oss er klare for VM enda. De holder nok kortene tett til brystet frem til søndag. Jeg får bare bevise på langdistanseløpet i morgen at jeg er en verdig VM-deltaker, sier Sirum.

Fritjof Sandstad fra Frol IL er imidlertid klinkende klar ovenfor landslagsledelsen etter den gode prestasjonen til Sirum.

- Han bør være kvalifisert for VM etter dette løpet her, sier Sandstad.

Det er bare å krysse fingrene for toppløperen Sirum. Etter uttaksløpet i morgen får vi nok fasiten på hvem som har gjort seg fortjent til å delta i VM i orientering med det norske flagget på brystet.