Sterk seier fra Frol-løper

Isak Bergset satte klampen i bånn i Østerdalen.

TO PÅ PALLEN Isak Bergset kunne smykke seg med seier, mens Lars S. Skjeset smilte for tredjeplass.  Foto: Privat

Sport

Frols Isak Bergset har trøblet mye med form og småskader i første del av årets sesong.

Dermed forsvant mulighetene til å være med å kjempe om plass på det norske laget til VM. Men nå fungerer kroppen perfekt igjen, og da kommer resultatene for den lettbeinte løperen. Lars S. Skjeset fulgte fint opp med å kapre tredjeplassen.

I dag vant han mellomdistansen i Sommerløpene i Nord-Østerdal. Dette var han svært fornøyd med.

- Det var egentlig et veldig bra løp i dag. Alt lå til rette for å løpe fort. Jeg la opp en plan om å ha minst mulige tekniske feil for å kunne løpe fort, forteller Bergset.

Han legger til at han begikk en liten tabbe frem til første post, men etter det gikk alt strålende. Han henviste også fjorårets svenske bronsevinner i VM, William Lind til andreplass. Lind vant forøvrig Svensk 5dagers sammenlagt i fjor, så det var litt av en skalp å ta for Bergset.

Gleder seg til høsten

Bergset har vært en del preget av småskader og sykdom, men har hatt en svært god periode siden mai. Han forventer å kunne delta på store ting fremover.

- Jeg har fått trent bra i hele sommer. Nå blir det å delta på mange løp utover høsten. De store målene blir for min del NM Ultralang og NM-uka med lagstafett og det hele, sier Bergset.

Bergset har også fått med seg Sirum sitt knalløp i VM-uttaket i Latvia.

- Det var rett og slett kjempebra. Det er godt å se at de man trener med gjør det såpass bra og presterer på så høyt nivå. Slike prestasjoner gir motivasjon til alle oss andre i klubben, sier Sirum.

Han legger til at lagånden i klubben er den viktigste faktoren til suksessen i Frol IL orientering.

- I Frol er vi alle flinke til å pushe og støtte hverandre. Vi sier i fra når det trengs, og gir skryt når det er fortjent, sier Bergset.