Da de møtte opp til denne treningssamlingen ante de ikke hvor ferden ville gå

Fire dager og 250 kilometers sykling, løping, padling og skigåing senere var de i mål.

Tonje Bruem Reistad leder rulleskirekka opp bakkene med Kværner Verdal i bakgrunnen. 

Sport

Skiskytterne på juniornivå på Innherred kan se tilbake på en meget bra vintersesong. Men de hviler ikke på sine laurbær. De har nylig gjennomført en tøff forflytningssamling, der de beveget seg gjennom store deler av regionen.

Høyt nivå

På samlinga deltok 25 juniorutøvere fra klubbene på Innherred, som er organisert i Team Innherred skiskyting (Snåsa, Steinkjer, Inderøy, Stiklestad, Vinne og Frol). I tillegg deltok Sverre Dahlen Aspenes fra Skatval, som er førsteårs senior. Sverre ble verdensmester i vinter og er nå på rekruttlandslaget.

Team Innherred skiskyting har lagt bak seg den klart beste sesongen samlet sett for skiskytterne på juniornivå i Nord-Trøndelag (med både VM- og NM-medaljer). Verdt å trekke fram er Mari Kilskar Grevskott som ble norgesmester i  NM fellesstart for 17-åringer. Noen av skiskytterne hevdet seg også meget godt i spesiallangrenn siste sesong. Det gode miljøet i teamet, som blant annet bygges gjennom en slik sommersamling, er mye av årsaken til at så mange av juniorene fortsetter å satse og lykkes så godt.

Blåtur

Samlinga ble gjennomført som «blåtur», der kun trenerne visste hvor ferden skulle gå. Oppmøte var på Steinkjer videregående skole om morgenen torsdag 5. juli. De ble først kjørt til Korsen i Namdalseid, med beskjed om å sykle til Bangsjøan, for så å ta seg gjennom terrenget med syklene og ned til Rygg skole ved E6 i Kvam. Da var rundt 8-9 mil tilbakelagt. Første overnatting var i Kvam.

Hele teamet samlet i Kvam, hvor de overnattet første dag. 

Fredag startet med løpetur i skog- og fjellområdene i Kvam, før ferden gikk videre i kajakk sørover på Snåsavatnet. De som hadde krefter igjen tok rulleskia fatt opp til Steinkjer skistadion, der det var overnatting.

Maren Bjørken og Ingvild Røstad i kajakk ved Sunnan. 

Foreldre som sponsorer og støtte

Etter en skyteøkt lørdag morra, spente utøverne på seg rulleski og tok seg via forskjellige omveier til nordenden av Leksdalsvatnet. Etter lunsj, var det lett jogg over Marsteinvola til skihytta på sørsida av Vola, igjen via forskjellige omveier. Her ble det velfortjent grillkveld med hovedsponsorene og støttegruppa (les: foreldre på begge punkter).

På siste dag av samlinga, gikk ferden på rulleski til Frol skisenter like ved Skallstuggu. Da hadde utøverne kommet opp i en samlet distanse på rundt 250 km på hele samlinga, som gikk over tre og en halv dag. Det hele ble rundet av med lunsj og en rolig skyteøkt.

Bra støtteapparat og godt samarbeid

Trenerne Sondre Kvistad og Pål Wærum gjør en stor jobb med utøverne i hverdagen, men har lagt ned en ekstra innsats med å planlegge denne samlinga. Med alt utstyret som skal fraktes rundt og all maten som skal lages, kreves det også stor innsats fra foreldregruppa for at det skal gå smertefritt. Klubbene i teamet deler på oppgavene, og rundt 30 foreldre har vært i sving.

Rikelig med væskeinntak var viktig for både Tobias Tangstad og alle andre. 

Team Innherred skiskyting er bygget opp rundt skiskytterlinja ved Steinkjer videregående skole. Lokalt næringsliv støtter godt opp, noe som gjør det mulig å få til denne satsingen. Det er veldig inspirerende for videre satsing å se at flere av våre utøvere hevder seg nasjonalt og faktisk internasjonalt. Vi har stor tro på å lykkes også framover.

Rune Hedegart

Team Innherred skiskyting