Ungt sjakktalent fra Verdal gjorde det skarpt i NM

Spilte om seieren i gruppe 4.

Sjakktalentet Thomas Berg (foran) gjør det strålende i Sjakk-NM. Dette bildet er fra NM i lagsjakk i oktober 2017. 

Sport

Det unge sjakktalentet Thomas Berg fra Vinne representerer nå i disse dager Levanger Sjakklubb under NM i sjakk i Sarpsborg.

Det ble en forrykende avslutning av NM for vinnesbyggen. Foran det siste og avgjørende partiet mot lederen av gruppe 4, Stein Ivar Røste fra Hamar, var ståa at Berg med seier ville stå som vinner av gruppen.

Han stod med 6,5 poeng etter seks seire, ett remis og ett tap.

Motstanderen stod med 7 poeng.

Selv om Thomas Berg hadde fordelen av hvite brikker i det avgjørende partiet, måtte han nøye seg med remis, og klarte ikke å passere lederen. Men med 7 poeng beholdt han andreplassen foran Sigurd Braathen fra Sarpsborg på samme poengsum.

Vinnesbyggen Berg spilte fem av de åtte første partiene med sorte brikker, og vant alle disse fem partiene. Med hvit, som egentlig skulle være en liten fordel, ble det til slutt en seier, to remis og ett tap.

I en annen klasse, gruppe Mester, ble Terje Lund nummer 19 med 4,5 poeng, mens Fredrik Aunan Lindsøe ble nummer 29 av de totalt 48 i klassen, med sine 4 poeng. Her endte vinneren Ward Al-Tarbosh på 7 poeng.

I toppklassen Elite tok Jon Ludvig Hammer et nytt NM-gull med 7,5 poeng. Magnus Carlsens jevngamle kompis har også vært verdensmesterens sekundant.