Julian Faye Lund og Norges juniorlandslag spiller i disse dager junior-EM i Finland. Tilbake i Levanger sitter en annen lovende målvakt, nemlig Jonatan Byttingsvik.

Nå som førstekeeper Faye Lund er på landslagsoppdrag, er det duket for A-lagsdebut for 19-åringen. Det ser han frem til.

– Det blir gøy å endelig få spille litt OBOS-fotball. Jeg synes det er på tide å få kjenne litt på nivået, så det blir gøy, fastslår Byttingsvik.

To nivå opp

Så langt denne sesongen har Byttingsvik stått i mål for andrelaget i 3. divisjon, og på tirsdag fikk han og laget den siste gjennomkjøringen før høstsesongen sparkes i gang for fullt på søndag.

– Vi hadde en bra gjennomkjøring mot Stjørdals/Blink på tirsdag, så det føltes bra. Det defensive satt godt selv om vi slapp inn noen sløve mål. Det blir ofte slik når vi bytter så mye som vi gjør i slike treningskamper, men de feilene er luket bort til søndag, lover sisteskansen.

Revansje

Mjøndalen ligger på fjerdeplass på tabellen, men har til gode å imponere noen hjemme på Isachsen Stadion i OBOS-ligaen i år.

Da Mjøndalen gjestet Levanger Stadion i juni var det kjedelig å være hjemmelag. Helgas debutant er fast bestemt på revansje mot bruntrøyene.

– Det fungerte ikke så bra da vi var hjemme, men jeg regner med vi får sett på video hva det var vi gjorde feil den gangen, og får ordna opp i det. Vi går som vanlig for tre poeng, og er utrolig tent på revansje.

Klar plan

Låneavtalen til Faye Lund går ut etter denne sesongen, og årets reservekeeper har planene klare.

– Jeg håper på å være førstekeeper her neste år. Det er i alle fall min plan. Jeg har signert en treårsavtale og er tålmodig, men jeg kan ikke sitte på benken for evig. Det viktigste for meg nå er å få levert varene på søndag, så blir det nok ikke den siste kampen min.

Høstjakten

Søndag starter første del av jakten på ny OBOS-kontrakt for Levanger. Trener Roger Naustan er positiv før den kommende høstsesongen.

– Vi starter litt med blanke ark nå. Både med tanke på at vi har hatt litt lenger fri, og fordi vi er en del nye fjes.

Treneren sikter naturligvis til nysigneringene Kasper Nissen og Joakim Bjerkås, men også til spillerne som slet mye med skader i vår og er tilbake nå.

Uaktuelle spillere

Av spillerne som har slitt med skader er det kun Pål Aamodt som er helt uaktuell i tiden som kommer, mens Andreas Lykke Strand og Viktor Ljung snart er klare for kamp igjen.

– Ljung og Lykke Strand er friske, men trenger litt trening for å komme tilbake i kampform. Både Ermal Hajdari og Martin Ove Roseth er kampklare og blir med oss på søndag, sa Naustan etter treningen på torsdag.

Cup, England og RBK

I tillegg til Aamodt, Ljung og Lykke Strand, er Andreas Gundersen, Heike Lie Konradsen og Jonathan Valberg Lein uaktuelle til helgas batalje mot Mjøndalen. De to førstnevnte reiser til Skagen for å spille Skaw Cup med juniorlaget, mens Valberg Lein skal prøvespille med det engelske Premier League-laget Wolverhampton.

Igoh Ogbu forlot Levanger og dro tilbake til Rosenborg tidligere i sommer. Torsdag ettermiddag var nigerianeren tilbake på Moan for å ta farvel med sine gamle lagkamerater, før han nå fortsetter ferden med ny trener i Rosenborg.