Ett poeng på de siste syv kampene var dyster lesning før Levangers bortekamp mot formsterke Sogndal. Søndagens hjemmelag hadde ikke tapt siden 16.mai, og utvidet den sterke rekken ytterligere.

Levanger virket friske de første minuttene, og det var ikke langt unna at Robert Stene sendte bortelaget i føringen allerede etter tre minutter.

Utover i omgangen tok Sogndal gradvis over banespillet, og etter et drøyt kvarter kom det et forvarsel om hva som skulle komme. Sixten Dalen Jensen banket ballen i tverrliggeren fra langt hold, og Levanger slapp dermed med skrekken.

Slapp med skrekken gjorde de ikke ti minutter senere. Lars Christian Kjemhus slo et nydelig innlegg til Sigurd Haugen som headet ballen elegant forbi Julian Faye Lund og i mål.

Derifra og ut handlet alt om Sogndal, og like før pause kom kampens andre scoring. Målscorer Haugen kom seg rundt på høyresiden, og slo flatt inn til Eirik Schulze som bredsidet ballen utakbart forbi Faye Lund. Dermed hadde begge målscorerne til Sogndal fra Levanger Stadion i juni også scoret på Fosshaugane Campus.

Knusing

Etter sidebyttet satte veteranen Kjetil Wæhler spikeren i kista umiddelbart. En kort corner ble til slutt svingt inn i feltet av Kjemhus. Wæhler raget høyest i lufta, og stusset inn 3-0 kun sekunder inn i andre omgang.

Utover i omgangen ble det kun et spørsmål om hvor mye Sogndal skulle vinne med. Etter en drøy time serverte Kjemhus sin tredje assist. Unge Haugan banket inn 4-0 etter en stuss fra bergenseren.

Det virket til tider som Sogndal skulle score hver gang de var i angrep, men 20 minutter før slutt reduserte Levanger. Horenus Taddese mottok ballen på kanten av sekstenmeteren, og prikket den elegant i lengste hjørne. Et fint mål av verdalingen.

Kampens siste mål var dog ikke scoret. Et kvarter før slutt banket innbytter Joachim Soltvedt ballen i mål via tverrligger, og fastsatte sluttresultatet til 5-1.

Neste kamp for Levanger er hjemme mot Tromsdalen søndag 12.august klokken 20:00.

Disse var på banen:

Sogndal (4-3-3): Mathias Dyngeland - Akeem Latifu, Kjetil Wæhler, Nikita Baranov, Ole Martin Rindarøy – Eirik Schulze (Hove fra 82’), Eirik Birkeland, Sixten Dalen Jensen – Lars Christian Kjemhus (Soltvedt fra 72’), Sigurd Haugen, Stanisa Mandic

Levanger (4-3-3): Julian Faye Lund – Håvard Lorentsen, Joakim Bjerkås, Tom Erik Nordberg, Andreas Wrele – Jo Sondre Aas, Martin Ove Roseth, Horenus Taddese – Adria Mateo Lopez (Teigen Olsen fra 89’), Robert Stene (Nissen fra 46’), Ermal Hajdari (Peterson fra 46’)