- Jeg sitter som leder for en fotballklubb på lavere nivå i Oslo, samt at jeg er leder for supporterklubben til Ipswich. For å si det sånn. Vi holder ikke på som i LFK. Styret har tross alt et ansvar for å lytte til sine medlemmer og omgivelser for å høre deres meninger og innspill. Det er ikke slik vi opplever LFK for tiden.

Ole Bernt Krogstad-Iversen er engasjert i Levanger Fotballklubb selv om han bor langt unna hjemmebanen til klubben.

Den opprinnelige skogningen har bodd på Østlandet siden 1999. Først i Oslo, men i sommer giftet han seg, og har nå flyttet til Fredrikstad.

Dermed har reiseveien til jobb blitt noe lengre, i og med at Krogstad-Iversen jobber hos SAS på Gardermoen.

Levanger Sør har mistet tilliten til styreleder Robert Eriksson. De mener han og styret har mye av skylden for situasjonen LFK har havnet i - ikke minst for det manglende engasjementet rundt klubben. Her er Eriksson avbildet da han ble valgt til styreleder i mars 2016. Foto: Erlend Aune

Kanskje noe av denne tiden blir brukt til å fundere litt over tilstanden til LFK?

- Jeg synes det er trist å registrere det som skjer i LFK. Det er ikke slik en fotballklubb skal drives. Blant annet som virker det ikke som styret ønsker å involvere lokalsamfunnet. Resultatet ser vi kanskje nå – gjennom lavt engasjement og dårlig oppmøte på hjemmekampene, nærmest spør Krogstad-Iversen.

Nå har han flyttet til en by hvor engasjementet og interessen er stor, selv om den gamle storhet Fredrikstad Fotballklubb spiller i divisjonen under LFK.

Involvere seg lokalt

- Spillerne i LFK burde ukentlig vært ute på besøk – enten det er på Nord universitet, barnehager, skoler eller på sykehuset. Dette vil over tid skape bedre samhold og bygge klubbens identitet. Slik det er nå så vet jo folk knapt nok hvem som spiller på laget.

Krogstad-Iversen forteller at Levanger Sør sendte inn forslag om dette og flere ting til årsmøtet, men at intet av dette ble tatt opp.

- Det overnevnte var ett av flere forslag vi kom med, men vi har ikke hørt et ord fra klubben.

Han roser arbeidet som LFK Stallions gjør i Levanger, men det virker som klubben ikke støtter opp om jobben og tiltakene supporterklubben setter i gang.

- Tidligere var LFK veldig god innen media og sosiale medier. Nå er det nærmest helt dødt. God aktivitet på dette området skaper engasjement blant mange – kanskje ikke minst blant de yngre. Se på Ham-Kam og hva de har fått til. De har vært flinke.

Roger Naustan og spillerne har fortsatt tillitt hos supportergruppen Levanger Sør. Her er Naustan avbildet på trening i sommer sammen er Ermal Hajdari(t.v.), Solomon Duah og Mateo Foto: Erlend Aune.

Selv om poengfangsten så langt har vært mager for klubben i deres hjerte så har ikke Levanger Sør mistet trua på Roger Naustan og spillerne.

- Vi som en uavhengig supportergruppe støtter til enhver tid laget og treneren. Derfor kan vi ikke gi opp håpet så lenge det fortsatt er mulig å berge plassen.

Møter opp på Jessheim

19. august skal LFK møte Ull/Kisa en langpasning unna Krogstad-Iversen sin arbeidsplass.

Da er eks skogningen og flere av de mest ihuga medlemmene på plass.

- Normalt er vi fem til sju stykker som møtes på kamp på Østlandet, men jeg håper flere enn det tar turen til Jessheim.

Levanger Sør har registrert at LFK ikke har fungert så godt taktisk i år. Det så de senest mot Mjøndalen. Hjemmelaget la seg bakpå og kontret LFK i senk, mens bortelaget så ut til å mangle en god kampplan.

- Det virker som spillerne har mistet mye selvtillit. Der ligger kanskje den største utfordringen. Kanskje de burde hentet inn en mental trener?

Nå blir det mye neglebiting utover høsten for Krogstad-Iversen og hans kumpaner i supporterklubben på Østlandet.

Den store drømmen hadde vært om LFK hadde kommet på besøk til Fredrikstad neste sesong, men da på grunnlag av at Fredrikstad Fotballklubb rykker opp og LFK blir hvor de er.