Torsdag klokken 08:00 setter Levanger håpefulle juniorspillere seg på bussen mot Aalesund. Ti timer senere 18:00 står de elleve utvalgte klare ute på flotte Color Line Stadion, hvor Aalesund naturligvis er motstander. I potten ligger det en plass i åttedelsfinalen i Norgesmesterskapet for juniorer.

En som har vært med på et cupeventur før, er trener Helge Hov.

– Vi hadde et utrolig lag i 2012. Det er dessverre slik at vi alltid møter Rosenborg til slutt, men den gangen rystet vi dem virkelig. Vi tapte til slutt, men etter kampen kom Gøran Sørloth til meg og fortalte at han var lettet da seieren var et faktum.

Det skal godt gjøres å kopiere superlaget fra 2012, men Hov forteller at årets lag også ser meget sterkt ut.

– Hvilke spillere som blir med til Aalesund blir bestemt rundt klokken fem i kveld. Vi ønsker å ha med så mange spillere fra A-laget som mulig, men til og med jeg skjønner at det er viktigere at A-laget gjør det bra enn at vi går videre en runde i cupen, humret juniortreneren.

Lovpriser satsing

Hov forteller videre at juniorlaget som spiller i cupen ikke er det samme som spiller i ligaen, og lovpriser satsingen fra klubben.

– Det er godt å se at vi satser på cupen også på juniorsiden. I ligaen er det mange førsteårsjuniorer som spiller, mens vi i cupen kjører på med flere fra 3.divisjon og OBOS-ligaen som fortsatt holder junioralder.

Torsdagens motstander er som nevnt Aalesund, og selv om trenerteamet ikke har speidet all verden på de oransje fra Møre og Romsdal, er ikke Hov helt kunskapsløs.

– Jeg så de en del på Norway Cup, men det er nok et litt annet lag som møter oss i morgen. I tillegg vet jeg at de har en veldig god spiss fra Senegal. Han må vi stoppe.

Tror på seier

Selv om Hov erkjenner at Aalesund selvsagt er et godt lag, har han troen på seier.

– Jeg tror vi kommer til å slå dem. Så dum er jeg, lo Hov.

Treneren forteller videre at de unge LFK-guttene møtte god motstand da de spilte Skaw Cup i sommer, og er klare for utfordringen.

– Da vi var i Danmark på cup i sommer møtte vi gode lag fra blant annet Bryne og Vejle. Laget fra Vejle hadde med spillere som sitter på benken i Superligaen, så vi vet hvor nivået ligger.

Til tross for at de møter et godt lag, er Hov offensiv, og har det han kaller grovplanen klar.

– Kampplanen blir lagt i samarbeid med spillerne, men jeg tror de er enige når jeg sier at vi er best når vi er offensive og går rett i strupen på motstanderen. Det er nok det vi kommer til å gjøre, så får den sterkeste stå igjen med seieren til slutt, avsluttet Hov.