På søndag kommer OBOS-ligaens nordligste lag, Tromsdalen på besøk. Bortelaget fra nord ligger for øyeblikket på sjuendeplass, kun bak Ullensaker/Kisa på den siste playoff-plassen på grunn av målforskjellen. Laget fra Troms er i god form om dagen, og har kun tapt én av sine åtte siste kamper. Levanger har på sin side kun tatt ett poeng på sine åtte siste kamper, så kontrasten er stor.

I fjorårssesongen tok Levanger poeng mot samtlige lag, med ett unntak. Unntaket het Tromsdalen. I år har Levanger kun vunnet tre seriekamper. En av dem kom mot nettopp Tromsdalen. Historisk sett har laget fra den nordlige delen slitt mot TUIL. På fem oppgjør har Tromsdalen vunnet fire, mens Levanger kun har vunnet det siste møtet mellom lagene.

16. mai i år var Levanger på besøk på TUIL Arena. Det som tidligere har vært en marerittarena for Levanger, ble plutselig en drøm. Håvard Lorentsen utliknet til 1-1 like ut i andre omgang, før Robert Stene avgjorde kampen på overtid. Nå trenger Levanger en ny seier mot Tromsdalen for å virkelig holde liv i drømmen om ny kontrakt i OBOS-ligaen.

Tror på tre poeng

Trener Roger Naustan har tro på at Levanger tar tre poeng på søndag.

– Jeg tror vi har bra sjanse til å ta dem. De er i god form, men de har nok overprestert litt i det siste. I motsetning til oss har de hatt en evne til å avgjøre jevne kamper til sin fordel i det siste, fortalte Naustan.

Det er velkjent at Otto Ulseth har kommet inn i trenerteamet til Levanger, og hans kompanjong Naustan håper Ulseths tiltreden kan gi laget ny giv både energi- og fotballmessig.

– Ulseth styrte treningen på tirsdag, og store deler av torsdag. Han har mye å komme med, og jeg tror vi har blitt et mye vanskeligere lag å møte enn det vi har vært de siste rundene.

Den unge treneren ser for seg et kampbilde noe likt det vi fikk oppleve på TUIL Arena i mai.

– De spiller nok ikke ulikt det de gjorde den gangen. Selv har vi justert oss litt den siste uka. Vi har ikke bestemt oss helt for hvordan vi skal løse alt, men har en trening på lørdag før vi er helt klare.

Skadefronten

På skadefronten er det mye av det samme som sist for Levanger. I tillegg til Pål Aamodt, som er skadet ut sesongen, er to andre spillere enten ute eller tvilsomme til helgas batalje.

– Pål Aamodt er som kjent ute. I tillegg er Hampus Holmgren uaktuell. Andreas Lykke Strand er tvilsom, men det kan være at han blir med.

Sen kampstart

På grunn av at det egentlig skulle vært arrangert Levanger Cup på Levanger Stadion denne helga, er kampstart flyttet til 20:00. Til vanlig starter kampene i OBOS-ligaen klokken 18:00.