Kl. 15 i dag spilte Verdal bortekamp mot Ottestad. Thomas Almli sendte Verdal i ledelsen, men det så lenge ut til å trekke mot uavgjort etter at hjemmelaget utlignet. Etter et par og åtti minutter fikk imidlertid Verdal ILs herrer tildelt straffespark, etter en hands. Elias McKellar satte ballen i høyre hjørne, tett inntil stanga. Keeper gikk motsatt vei, og 1-2 var et faktum.

- Denne var veldig god. Det satt litt langt inne, men det var veldig artig, sier trener Nils Petter Austad om kampen.

Han forteller at de hadde en god førsteomgang, hvor de styrer spillet, spiller seg til flere sjanser, selv om de får et par mot seg. De er bedre, og leder 1-0 til pause.

Etter pause, sier Austad, starter en veldig dårlig, og Ottestad har initativet.

- Vi slipper dem til veldig lett. De får 1-1 veldig fortjent. Når det er igjen omtrent 20 minutter så snur vi det litt igjen. Det er jevnt inn, før vi får straffe og går opp til 2-1. Etter det er vi bedre enn dem. Vi har to skudd i tværliggeren på slutten, og kunne punktert det skikelig. Det ble en skikkelig sliterkamp, sier en Austad lettet over seieren.

Han forteller at førsteomgangen var god, mens i andre omgang ble en for dårlig defensivt, og stengte ikke av motspillerne nok.

- De får for mye plass, og vi blir bakpå. Det er veldig bra å reise oss og komme tilbake. Det viser styrke. Jeg er enormt fornøyd med innsats og instilling, sier Austad, og forteller den lange bussturen fra Hamar er langt søtere med seier.

Spennende kamper

Verdal hadde en god vårsesong, men tapte de to første kampene etter sommerferien. Nå har de to seire på rad.

- Det er veldig godt, både poengmessig og mentalt. Nå er vi i stimen, sier Austad.

Hvordan blir kampene fremover?

- Det blir veldig spennende. Vi har Steinkjer på Guldbergaunet til helga, og det er egentlig artige kamper på rekke og rad. Det er Levanger 2, uka etter, så Byåsen. Det er tre kjempeviktige kamper, sier Austad, som medgir at en helst bør vinne alle tre.

Før denne kampen var Verdal fem poeng bak Byåsen, som startet sin kamp kl. 16.

Strekk

Hjemmekampen mot Ottestad i vår endte 3-3, og Verdals fotballherrer var i dag på jakt etter tre poeng. Trond Hynne og Erik Olsen var lenge usikre på grunn av skade, men spilte begge hele kampen. Veteranen Trond Viggo Toresen gikk ut med strekk på starten av andre omgang. Rune Johnsen var ikke med på turen.