Det er velkjent at den tradisjonsrike Levanger Cupen ble avlyst. Cupen skulle egentlig avholdes denne helga, men det ble det dessverre ikke noe av.

Da tok Anton Næss fra Inderøy grep.

– Vi har et godt samarbeid med Nessegutten, og forsåvidt de andre lagene som er her i dag også. Etter en samtale med Nessegutten kom vi frem til at vi kunne kjøre en liten turnering her på Nesseguttbanen for 13-åringene. Vi hadde jo satt av helga til Levangertur uansett, fortalte treneren til Inderøy gutter 13.

Lagene som deltok på cupen lørdag var gutter 13-lagene til Nessegutten, Sverre, Skogn og Inderøy. Sistnevnte stilte med to lag.

– Dette er en fin oppkjøring til sesongen. Fotballferien her i Norge er lang, så det passer fint å få spilt noen kamper før det braker løs igjen. Vi skal spille flere kamper i dag, før vi avslutter dagen på Burger King etterpå. Da får guttene helg, sa Næss med et smil om munnen.

Arrangøren ser fremover

Jan Tommy Svebakk, som sitter i styret for Levanger Cupen, bekrefter at Næss tok kontakt da det stormet som verst rundt Levanger Cupen.

– Han tok kontakt med meg før vi avlyste cupen, og var litt spent på avviklingen av cupen. Han hadde sett at det ikke var så mange lag påmeldt, og jeg bekreftet at avlysningen kom til å komme ganske fortløpende, fortalte Svebakk til Innherred.

Da Næss fikk beskjed om avlysningen, var han løsningsorientert.

– Da Anton fikk høre om avlysningen spurte an meg om vi ikke kunne samles ettersom helga var satt av likevel. Det synes jeg var veldig fint, sa en positiv Svebakk.

Etter årets cup-variant på Nesseguttbanen ser Svebakk nå frem mot neste år.

– Nå håper vi at vi får til Levanger Cup til neste år. Vi begynner møtevirksomheten allerede nå til uka. Styret har selvfølgelig pratet litt sammen, men nå til uka skal vi drøfte ulike årsaker til at alt ble som det ble. Etter møtet kommer vi til å kalle inn moderklubbene. Det blir kontinuerlige møter hver måned fremover nå.

Fornøyd Sverretrener

Jens Mømb, som er en av trenerne for Sverres 13 år gamle gutter, skryter av arrangementet.

– Det er et veldig godt tiltak og ide av Nessegutten og Inderøy.

Han vil, i likhet med Anton Næss, bruke turneringen som oppladning til seriestarten til uka.

– Vi spiller første seriekamp allerede på mandag, så dette er viktig trening for oss. Vi har ikke hatt mer enn tre treninger etter ferien enda, fortalte Mømb.