– Jeg sa etter Trollveggen Triatlon at det ikke var mulig å få være med på en mer spektakulær triatlon-konkurranse. Det jeg opplevde her var nesten på høyde, sa Per Jørgen Buseth etter seieren i Smøla Triatlon.

25-åringen fortsetter å imponere i vannet, på sykkelsetet og landeveien. Den lokale atleten har hatt en kometkarriere etter at han for et par år siden fattet interesse for triatlon. For en måneds tid siden ble det topp ti-plassering i Trollveggen Triatlon. Buseth antydet etter den flotte innsatsen der at det også fristet med Smøla Triatlon i august. Den kapasitetssterke sykepleieren levnet ikke konkurrentene noen som helst mulighet ytterst i havgapet.

-Jeg var litt spent på formen ettersom det har blitt mye turnusjobbing i det siste. På grunn av det har jeg ikke fått gjennomført den treningen jeg har lagt opp til de siste ukene. Men jeg hadde tydeligvis bra med overskudd og var piggere enn forventet, sa Per Jørgen Buseth etter at han hadde krysset målstreken først. Den høyreiste triatleten ble heiet frem av et stort og entusiastisk publikum som skapte en flott ramme rundt arrangementet.

Hadde full kontroll

Per Jørgen Buseth fryktet lenge at svømmeferdighetene ville være en begrensende faktor for å prestere i triatlon. Men etter å ha jobbet hardt og målbevisst i svømmebassenget i to år, har han blitt en like vanskelig konkurrent i vannet som i de to andre disiplinene. Per Jørgen Buseth var i tet fra start til mål i Smøla Triatlon. Han var først opp av vannet og så seg etter det aldri tilbake. Hardest konkurranse fikk han av Knut Anders Fostervoll.

Romsdalingen som i mange år var kaptein på Molde Fotballklubbs A-lag, og de siste årene har drevet med triatlon. Fostervoll måtte innrømme at han møtte son overmann i Buseth som slapp å gå i kjelleren denne gangen. For han ble det først og fremst en skikkelig hardøkt foran Trondheim Triatlon som arrangeres i slutten av august. Der har han en knallsterk sjetteplass fra i fjor å forsvare. Det kan bli tøffere å hevde seg i år ettersom arrangementet har NM-status.

Praktfulle kulisser

Per Jørgen Buseth var knapt andpusten da han satte ny løyperekord og mottok folkets hyllest på Nordmøre. Han var opptatt av å hylle publikum og den flotte traseen. Buseth tok seg tid til å nyte den på sykkelturen til og fra Veiholmen, som er det største fiskeværet sør for Lofoten. Per Jørgen var langt til havs da han snudde på Veiholmen og syklet tilbake til Smøla.

Han konkluderte med at dette var like spektakulært som Trollveggen Triatlon. Selv om det var langt færre høydemeter. Samboer Julie Kleven gjorde forøvrig en god figur og ble nummer to totalt i dameklassen.