I lett duskregn skjøt det første heatet i landsfinalen i bilcross i gang på Verdal Motorsenter.

De påfølgende timene skulle dreie seg om svidd gummi, farlige forbikjøringer, kræsj, og strålende bilkjøring. Et høyt antall besøkende hadde tatt turen, men det lokale oppmøtet var i mindretall. De fleste som møtte opp var fra andre steder i landet og hadde tilknytning til andre førere. Dette la slettes ikke en demper på stemningen. Ei heller la det en demper på våre lokale helters muligheter til å prestere i norgesklasse.

Dytting førte til mekking

Innherreds utsendte møtte Robert Sem Frisli etter sitt første heat. Han hadde noe problemer med bilen, men ved godt mot.

-Det ble litt dytting og slag mot forstillingen på bilen, så det må mekkes litt før neste heat. Jeg er strålende fornøyd med første heat, en god plassering å ta med seg før neste runde. Det er også kjempebra at resten av klubbens førere også gjør det bra, sier Frisli.

Etter litt mekking så det ut til at Frisli klarte å få bilen i god nok stand til neste start.

Bestemann går for seier

Frisli hadde nemlig hørt nyss om at en ung fører ved navn Joakim Gjønnes hadde gjort det sylskarpt i første runde. Han tok nemlig bestetiden av alle startende.

-Det går da knall dette her! Det ble visst faktisk bestetid av alle, ja. Jeg har vel egentlig sagt det at det hadde vært gøy å ta pokalen hjem til klubben vår. Det hadde vært morsomt om det blir en realitet. A-finale får i alle fall være målet, sier Gjønnes før start i sitt andre heat.

I sitt andre heat gjorde Gjønnes rent bord og suste i fra sine konkurrenter på forbløffende enkelt vis. For øyeblikket er han langt på vei klar for en finale høyt oppe.

I tillegg til Frisli og Gjønnes deltar også lokale Erlend Nonstad, Thomas Hårberg, Kent Ove Hårberg, Ida Mortensen, Christoffer Høyem ogPer Magne Svardal. Alle deltakere leverte knallgode løp.

For øyeblikket venter førerne på finaleheat.

Vi har to lokale håp i A-finale. Joakim Gjønnes og Thomas Hårberg skal forsvare Verdal og Levanger sin ære.

Dobbelt Innherred

Seiersherre ble Thomas Hårberg fra Verdal. Levangsbygg Joakim Gjønnes endte på andreplass.

Innherred gratulerer Hårberg og Gjønnes så mye med imponerende resultater.