Trodde han hadde rotet det bort i starten - løp inn til sterk bronsemedalje

Godt resultat av frolingen, som ikke kunne gjøre noe med en overlegen seiersherre.

Paul Sirum avsluttet sterkt og tok bronsemedalje.  Foto: Fritjof Sandstad

Sport

Halden-løperen Lundanes var i en klasse for seg i mennenes løp. Han slo NM-toer og klubbkamerat Thomas Natvig Årstad med 5.09 minutter.

– Det var et veldig bra løp i et utrolig fint terreng, sa Lundanes etter å ha løpt inn til sitt fjerde NM-gull på rad på denne distansen.

Paul Sirum fra Frol tok bronsen, men var hele 7.10 minutter bak vinneren.

I kvinneklassen var fjorårsvinner Marianne Andersen nok en gang best. Kristiansand-løperen slo Kamilla Olaussen fra Fredrikstad med 1.47 minutter.

– Det var et solid løp uten store feil, sa Andersen, som ikke la skjul på at hun var godt fornøyd med gjennomføringen.

– Og det er godt å se at det holder til gull.

Marte Narum fra Nydalen tok bronse, slått med 2.55 minutter.

Juniorklassene ble torsdag vunnet av Kasper Fosser, Victoria Hæstad Bjørnstad, Sander Arntzen og Ragne Wiklund.

NM-uka på Vegårshei fortsetter med kvalifisering på mellomdistansen for senior i fredag, før det er finaler i mellomdistanse lørdag og stafett på søndag.

Slik gikk det med løperne fra Innherred:

Seniorklassen: Stian Sundsvik (12. plass), Isak Bergset (15. plass), Carl Petter Lyngen (16. plass).

H17-18: Fredrik Vehus Skjerve (17. plass).

D17-18: Sigrid Vehus Skjerve (17. plass).


Fra Fridjof Sandstad har vi fått følgende rapport og intervju.

Paul Sirum løp inn til bronse i en spennende langdistanse under NM i Vegårshei i dag.  Dette er hans andre medalje som senior, etter NM-bronsen på mellomdistansen i fjor.

Slet i starten

Sirum hadde sent startnummer i dag, og tidligere i løpet hadde lagkameratene Isak Bergset, Stian Sundsvik og Carl Petter Lyngen løpt i mål på gode tider.

Dette la grunnlaget for optimisme i Frol-leiren før Sirum startet.  Men så fikk Paul en nesten katastrofal start på sitt løp.

- Jeg kom ikke godt inn på kartet i starten, fortalte Sirum etter løpet.

- Jeg sleit voldsomt den første tredjedelen av løpet, og tapte tid både her og der.  Mot den sjuende posten kom jeg riktig ut å kjøre, og tapte over tre minutter før jeg leste meg inn i den.  Men etter det begynte det å sitte.

Trodde han mistet det

Derfra og inn ble det egentlig et veldig bra løp, og på strekktidene ser jeg at jeg hadde best tid på de fem neste postene.  Jeg likte meg mer og mer, og hadde full kontroll på løpet inn mot mål.

På trackingen kunne publikum følge løperne i skogen, og Sirums store bom på den sjuende posten ble livlig kommentert. 

- Jeg hadde selvfølgelig håpet på en medalje i dag, men etter den svake åpningen trodde jeg ikke dette skulle holde.  Jeg fikk ikke med meg at speaker klokket meg inn til bronse, akkurat da var det rimelig grått i hodet. Derfor var gleden ekstra stor da jeg kom til meg selv igjen og fikk bekreftet medalje, avslutter Sirum.

Fire blant de 16

Dagens langdistanse målte 13,4 kilometer i luftlinje.  Årets verdensmester Olav Lundanes tok som ventet gullet, og Tomas Natvik Årstad tok sølv.  Begge løper for Halden SK.

For Frol ble dette både en gledens dag, og en dag med bekymringer.  For å ta gleden først. Frol fikk 4 løpere inn blant de 16 beste i NM.  Det er lagleder Gøril Rønning Sund særdeles fornøyd med.

- Dette var meget oppløftende, sier Rønning Sund.

- Det var så artig å stå ved mål og ta i mot fire fornøyde og blide løpere.

Nå gleder jeg meg virkelig til fortsettelsen av NM-uka.  Dette lover godt med en heltent gjeng.

Gedigen bom hindret topplass

Stian Sundsvik ble nummer 12 i dag.  Han gjorde det meste helt riktig, og den fysiske formen er på topp.  Dessverre gjorde han en gedigen bommert på vei til den niende posten, og la igjen rundt fire minutter.  Uten det hadde han kunne kjempe om en topp-seks plassering.  Carl Petter Lyngen og Isak Bergset løp også meget bra, og ble nummer 15 og 16.

Det som skapte bekymringer i går kveld og fra morgenen i dag var at Yngve Skogstad og Eirin Svanøe-Hafstad begge pådro seg kneskader da de var ute på ei kort treningsøkt onsdag kveld.  Begge kom raskt til behandling av fysioterapeut i klubben, men det er usikkert om noen av dem får løpe noe i NM.  Og hjemme satt Jo Forseth Indgaard med avtagende forkjølelse.  Da smakte ekstra godt at Paul Sirum tok ansvar og kapret en gledelig bronse.