Derfor forlot han Levanger FK året etter at de rykket opp

Levangsbyggen forteller åpenhjertig om LFK-exiten, og han snakker også om et eventuelt comeback.

Håkon Pallin Kjeldsen, Ivar Sollie Rønning og Johannes Strand.  Foto: Marte Skjesol

Sport

#innspark (12)

Han har utløst en stor politiaksjon, og han plasserte en kompis i skiboksen under kjøretur

Denne uka byr gjesten på mange godbiter i #innspark, i tillegg snakker han ut om da levangsbyggen forlot Levanger FK.

Ivar Sollie Rønning var en svært sentral brikke i LFK-laget som rykket opp til OBOS-ligaen i 2014. Året etter opprykket ble han skadet tidlig i sesongen, og dette holdt han på sidelinjen i store deler av sesongen.

Etter sesongen, valgte han å forlate klubben til fordel for HamKam, som den gangen spilte i 2. divisjon.

Skade og lite tillit

I ukas episode av #innspark, forteller Sollie Rønning åpenhjertig om valget han tok den gangen.

- Jeg hadde spilt fast for Levanger i seks år. Når vi først rykket opp, så ønsket jeg å være med på det året. Men det ble dritkjedelig for min del. Vi havnet i sumpen tidlig, og jeg ble skadet. Da var jeg ute i tre måneder med ankelskade, i tillegg var det opptrening, forteller Sollie Rønning i podkasten, før han fortsetter:

- En viss Benjamin Stokke var fantastisk god i den perioden. Han var jo min konkurrent, så det var ikke enkelt å komme inn på laget. Vi spilte sammen i 2. divisjon, og da funket det bra. Jeg tror det kunne funket i OBOS-ligaen også, men det var jo ikke mitt valg.

Utelukker ikke retur

I dag fins det nesten ikke levangsbygg i startelleveren lengre. Ivar innrømmer at han var bitter da han dro, men utelukker likevel ikke en retur om noen år.

- Når jeg dro, så sa jeg at jeg aldri skulle spille for klubben mer. Jeg var bitter den gangen. Nr jeg har muligheten, så drar jeg alltid hjem. Nå har jeg lyst til å spille for LFK en gang. Men det blir ikke neste år. Jeg trapper ikke ned, nei, sier Sollie Rønning.

Usikker fremtid

Kontrakten til levangsbyggen med HamKam går ut denne sesongen, noe som gjør at han er fritt frem til å snakke med andre klubber. Han forteller i fotballpodkasten, at fremtiden er høyst usikker.

- Jeg er åpen for det meste. Nå har jeg lov til å snakke med andre klubber. Det har vært litt kontakt, men jeg har ikke signert noen papirer enda, forteller han.

Hvor ferden går videre, er altså usikkert. Det kan bli alt i fra Eliteserien til nye år i grønt og hvitt.

- Jeg har jo kun spilt snart en sesong i OBOS-ligaen, så det er ikke så fryktelig realistisk med en toppklubb i Eliteserien. Men at jeg kan komme i en tropp på nedre halvdel i Eliteserien å kjempe om en plass der, det tror jeg går an. Eventuelt er en god OBOS-klubb også noe som er aktuelt for meg. Men det er jo mulig å gjøre HamKam til det også. Det er okke utelukket at jeg fortsetter her. Fremtiden er usikker, sier levangsbyggen.

Det er ikke første gang i karrieren flere klubber er ute etter den offensive fotballspilleren. Han innrømmer i podkasten at han var nære en overgang til Bodø/Glimt tidligere i karrieren. I tillegg var Stabæk interessert, og han har vært jevnlig innom trening hos Ranheim

Hør podkasten øverst i saken!

Kommentar:

Hårsåre ledere har glemt verdiene sine

Både LFK-styret og daglig leder vekker oppsikt med sine handlinger om dagen.