Kapteinen synes det vil være litt feil å forlate LFK etter årets sesong

Men han tror ikke den endelige avklaringen på fotballfremtida skjer før rundt nyttår.

Jo Sondre Aas og LFK har hatt en meget tung sesong. Kapteinen har ikke så lyst til å forlate et synkende skip.  Foto: Erlend Aune

Sport

Kun et mirakel kan gjøre at Levanger berger plassen i 1. divisjon, og flere spillere står uten kontrakt for 2019-sesongen. Deriblant årets kaptein Jo Sondre Aas.

Men rennbyggen har ingen umiddelbare planer om å forlate LFK-skuta.

– Jeg legger ikke bort det som skjer her, det vil være surt å forlate klubben etter det som har skjedd i år, sier han til Opdalingen (+).

Han vet at LFK ønsker ham med videre, men inntil budsjettet er klart er mye usikkert rundt byggingen av stallen neste sesong.

– Jeg vet ikke hva som eventuelt kan dukke opp av andre tilbud. Det har vært vanskelig å prestere på et lag i motgang, sier Aas.

Han regner ikke med noen endelig avklaring før de fleste klubbene setter stallene sine i november, desember og januar.

Årets sesong har vært blytung både for LFK og ham selv. Derimot har moderklubben Rennebu sikret seg opprykk til 4. divisjon. Overfor Opdalingen karakteriserer Aas det som helt uaktuelt å «reise hjem».

– Jeg har fortsatt mye å gi på toppnivå, så det vurderer jeg ikke. Men det er artig å se at Rennebu tar steget opp i divisjonene.

Innherred hadde selv et intervju med Aas ganske nylig. Til lokalavisa sa han følgende om fremtiden:

– Vi vet jo ikke utfallet av sesongen ennå, så jeg må se an hvordan det ender. Jeg vet ikke hva tankene til klubben er hvis det ender med nedrykk. Hva tenker klubben da? Hva skjer? Det kan jo bli et spennende prosjekt om de ønsker å rykke rett opp igjen. Hvis de ønsker det, så er det ikke uaktuelt for meg å bli med videre, sa Aas, før han fortsatte:

– Både klubben og spillerne må se hva som kan gjøres annerledes. Noe må jo endres her. Hva det er, må tas etter sesongen. Det kommer en tid for det. Akkurat nå kan man ikke bruke tid og energi på slike ting. Jeg skal høre og se litt hva klubben signaliserer når sesongen er over.