NFF ser ikke rødt om LFKs økonomi

Klubben kan nå avslutte handlingsplanen for finansiell oppfølging.

Styreleder Robert Eriksson og LFK beholder sin klassifisering i gul sone i NFFs økonomivurdering av norske toppklubber.  Foto: Erlend Aune

Sport

NFF offentliggjorde onsdag klassifiseringen av toppklubbene i Norge i første halvår, med tanke på klubblisens.

Det brukes et system der klubbene deles inn i tre kategorier, rød, gul og grønn. Fire klubber i OBOS-ligaen er i rød sone, Ham-Kam, Jerv, Nest Sotra og Strømmen. Fem er i grønn sone, og seks i gul, deriblant Levanger - som beholder sin klassifisering fra nyttår. Ved begge fjorårets rapporteringer var LFK i rød sone.

Det betød at de hadde tre år på seg til å komme ut av de økonomiske problemene. Nå mener NFF at de er på rett veg, og sammen med Tromsdalen, Viking og Vålerengas lag i Toppserien kan de avslutte handlingsplanen for finansielt oppfølgingssystem.

Økte lånet med en kvart million

LFK-styret skulle låne 500.000 kroner. Etter styrelederens redegjørelse ble beløpet økt.

At klubben likevel må sette tæring etter næring i tiden fremover er nok det nylige vedtaket i et ekstraordinært årsmøte om å ta opp 750.000 kroner i lån for å betjene løpende utgifter et bevis på.

FKH, Ham-Kam, Jerv, Nest Sotra og Strømmen må alle rapportere positiv egenkapital ved utgangen av oktober måned for å beholde klubblisensen.

Rosenborg er satt ned fra grønn til gul sone, og er dermed på samme klassifisering som LFK i den siste rapporteringen.

– Ingen fare, selv om vi har brukt mye penger de siste to årene. Halvårsregnskapet som gjør at vi har havnet i gul sone er uten pengene fra salget av Jacob Rasmussen og europacupinntektene, forklarer daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug til Adresseavisen.